TestGoogle Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL er akkurat så rå som amerikanerne har sagt

Fløyelsmyk respons, gigantisk busslomme i skjermen og fantastisk nattkamera.

Introduksjon til Pixel 3 XL

Det er ett eller annet med Googles Pixel-modeller. Dette er Android-mobilene slik Android-skaperne mener at de skal være. Og det er fryktelig lett å la seg rive med når det er Googles egne produkter som byr opp til dans.

For det er ekstremt mye som er veldig godt gjennomtenkt her. Pixel 3 XL kjennetegnes av en finish og et detaljfokus vi nesten aldri ser hos konkurrentene. Selv ikke hos de aller beste.

Telefonen er pent bygget og føles solid og god i hånden. Den er ikke blant de mest spektakulære - den er heller litt kjedelig. Vår utgave har en hvit bakside som veksler mellom et blankt felt helt øverst og et matt felt som dekker resten av baksiden. En grønn låsetast og en svart fremside er ellers det vi har å melde om.

En stor busslomme for frontkameraet har den også, og her er det delte meninger om designgrepet. Til forskjell fra de fleste andre telefoner med OLED-skjerm finnes det ingen måte å skjule dette hakket på i Pixel 3 XL.

Men under det flyter helt rene Android-menyer. Og de er fløyelsmyke og responsive. Ethvert trykk på skjermen understrekes av umiddelbar reaksjon, samt en lett vibrasjon i telefonen. Lar du lydeffektene står på kommer det også et dempet lite tikk i høyttalerne som ikke burde plage for mange rundt deg.

Å bruke en Pixel 3 XL gir en umiddelbar følelse av kvalitet som jeg knapt har vært borti fra noen av konkurrentene, enten de heter Samsung, Apple eller Huawei.

Dette er et sammendrag - les hele testen på side 2 »

Svært god i bruk

Den enkle baksiden lyver litt om hvor god Pixel 3 XL er - den er vesentlig bedre enn den ser ut ved første øyekast.

Telefonen byr på ålreit batteritid, selv om den ikke er blant de aller beste. Den har meget god ringelyd, og hvis du ser på film eller bruker mobilen som vekkerklokke kan stereohøyttalerne gi fra seg svært god og høy lyd.

Den har sveipemenyer, men der gjør flere av konkurrentene det hakket bedre, ved å konsekvent ha sveip som metode. Med Pixel 3 XL må du forholde deg til en egen tilbake-snarvei på skjermen selv om du har sveip aktivert.

Pixel 3 XL har forøvrig klemmefunksjonene fra HTCs toppmodeller, selv om løsningen er begrenset til å vekke Google Assistant. I hvert fall før du eventuelt laster ned programvare for å stille på den selv.

Det aller viktigste Pixel 3 XL byr på handler om den ene kameratuten på baksiden. Den som gjør det lett å fure på pannen over den vanvittige norske prislappen på rundt 11 000 kroner. Både Huawei og Samsung utstyrer sine dyreste telefoner med til dels vesentlig flere øyne enn Pixel 3 XL har.

Et fantastisk kamera

Men her handler mye om hvordan disse øynene brukes, og Google bruker Pixel 3-øyet på aller beste vis. Her er det en smart nattmodus som likner veldig på Huaweis som trekker kraftig opp. Funksjonen virker omtrent som et stativ bygget inn i programvaren. Dermed kan du skjelve på hånden samtidig som du tar langeksponerte bilder i mørket. Telefonen finner selv ut av det hele, sånn at du ikke får uskarpheter i bildet.

Bildene blir mer detaljerte enn de du vil få fra nær noen annen telefon, foruten Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro.

Trekk den lille streken oppover for de viktigste snarveiene dine og appvelgeren.

På dagtid gjør tilsvarende magi sitt for at både HDR-bilder og portrettmodusbilder blir særdeles gode. Det tar et lite øyeblikk etter at bildet er tatt før du ser effekten, men i mellomtiden har telefonen satt alle kluter til for å gjøre bildet så bra som mulig.

Det er sjelden jeg er ute for telefoner som reflekterer det jeg har tatt bilde av på en så god måte. Litt avmålte, men veldig riktige, farger preger bildene. Som regel er ikke forskjellene så tydelige som her, og der Huaweis nattmodus føltes som et kvantesprang for kveldsfotografering rydder HDR+-funksjonen i Pixel 3 XL opp tilsvarende på dagtid.

Se flere bilder fra Pixel 3 XL-kameraet på side 2 »

Svindyr i Norge

Det er vanskelig å udelt anbefale en telefon som koster drøyt 7500 kroner i utlandet, når prislappen er på rundt 11 000 her til lands. Google selger den ikke selv her, så alt vi får er såkalt gråimport.

Googles nattmodus gjør Pixel 3 XL til en fantastisk telefon å fotografere med etter mørkets frembrudd. Også på dagtid er den flinkere enn de fleste av sine konkurrenter.

Men det sagt gjør Pixel 3 XL seg likevel svært vanskelig - litt på samme måte som enkelte av Apples svindyre telefoner har det med å gjøre. Det er opplagt ikke så mye telefon per krone vi snakker om her, men samtidig er kvalitetene så gode at telefonen er svært vanskelig å se bort fra.

Viser at det er Google som kan Android

Med Pixel 3 XL viser Google med all tydelighet at hvis det er noen som kan Android, så er det dem selv. Telefonen er fantastisk å bruke og har et enkeltkamera som går Huaweis trippelkamera i næringa. Til tross for sin ganske grunnleggende design er det lett å like denne tassen - kanskje spesielt i den tofargede hvite og svarte Clearly White-varianten.

Bør du kjøpe den? Tja - foruten kameraet kan du få maskinvaren i denne telefonen til godt under halv pris. En Pocophone F1 er grunnleggende sett svært lik, men både kamera og brukeropplevelse er noe helt annet.

Hvis du verdsetter hyppige oppdateringer av ren Android og en fløyelsmyk brukeropplevelse, med alt det andre Pixel 3 XL har å by på attåt, er den kanskje for deg. Selv til 3500 kroner mer enn det den koster der den kommer fra.

Det er mange ting vi ikke har fått med i denne kortvarianten av testen. Hvis du fortsatt lurer på noe om Pixel 3 XL står svaret kanskje i den fulle testen på neste side.

Hvis det likevel låter for dyrt er det heldigvis mange gode konkurrenter som selges i norske butikker:

Hva med en ... iPhone?

Apple iPhone XS Max 64GB (2018)

fra 8491:-

At en iPhone havner i nesten samme bås handler om kvalitetsfølelsen de byr på. Det handler også om at du må være villig til å betale flesk for å få den beste brukeropplevelsen. iPhone Xs Max minner mye om Pixel 3 XL, bare med annen grafikk på skjermen. Brukeropplevelsen er like rask og smidig, og de aller fleste detaljer er tenkt på. På kamerafronten kommer iPhone-modellene til kort mot såvel Pixel 3 som Mate 20 Pro, men også der har Apple sine kvaliteter, for eksempel litt annerledes tanker om portrettmodus. FaceID føles også mer moderne i bruk enn fingerleser - og det får du ikke i Pixel 3 XL.

Kamerakongen fra Kina

Huawei Mate 20 Pro

fra 8340:-

Huaweis to siste toppmodeller har virkelig gjort vei i vellinga. De var først ut til å bruke programvare for å la deg ta langeksponerte bilder i mørket, og i Mate 20 Pro har du vidvinkel- og zoom-kamera som nyttige funksjoner ved siden av. I vanlig dagslys ser ikke bildene fullt så naturlige ut som fra Pixel 3 XL, men her handler mye uansett om smak og behag. Mate 20 Pro har forøvrig ansiktslås med 3D-kamera, fingerleser bygget inn i skjermen og et enormt batteri. Huaweis fargegraderte design har også gitt mobildesignen litt nytt liv, etter flere år med svarte rektangler som hovedregel.

Pixel-følelsen til lavpris

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Nokia 7 Plus har også ren Android fra Google, og er en del av Android One-programmet. Den har svakere maskinvare, men klarer seg ganske godt med det, siden programvaren ikke krever så mye. En stor og flott skjerm pakket inn i en metallkropp gjør at telefonen både er flott å se til og tåler en del. Batteriet er større enn i Pixel 3 XL og varer litt lenger, men kameraet er ikke like bra og Nokia 7 Plus tåler heller ikke vann. Men så koster den rundt 3500 kroner - omtrent det samme som differansen mellom norsk og amerikansk pris på Pixel 3 XL, altså.

Google Pixel 3 XL
9
Imponerende

Google Pixel 3 XL

sitat"Pixel 3 XL er en fantastisk telefon med i overkant høy prislapp."

Fordeler

 • Krysse av
  ... med nesten like god nattmodus som Mate 20 Pro
 • Krysse av
  Vanvittig bra kamera i dagslys
 • Krysse av
  God skjerm under alle forhold
 • Krysse av
  Lynende rask brukeropplevelse
 • Krysse av
  Kraftig og god stereolyd
 • Krysse av
  Rask lading
 • Krysse av
  Presis og responsiv skjerm å taste på
 • Krysse av
  Ren Android med oppdateringer fra Google

Ting å tenke på

 • Bytt
  Pixel 3-mobilene er dyrere i Norge
 • Bytt
  Ikke støtte for minnekort
 • Bytt
  Minijacken er borte
 • Bytt
  Mindre påkostet design enn konkurrentene
 • Bytt
  Noe mindre batteri enn konkurrentene
annonse
Google Pixel 3 XL 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no