Tek.no

Nyhet

Dette tror vi Google lanserer i ettermiddag

Google

Det er duket for lanseringsbonanza fra Google, som har varslet en stor pressekonferanse i kveld klokken 16 norsk tid.

Her vil selskapet endelig vise frem sine nye Pixel 4-telefoner offisielt, og det er i tillegg ventet nyheter om smarthjemsatsningen Nest.

Pixel 4 og Pixel 4 XL

Pixel 4.

Google har ikke så mye igjen å fortelle om sine kommende Pixel-mobiler. Detaljer om disse telefonene har lekket så ukontrollert siden i våres at Google allerede i juni valgte å gå ut med egne bilder for å forsøke å ta tilbake litt av kontrollen.

Men trolig får vi altså to modeller, en Pixel 4 med 5,7" skjerm, og en større utgave kalt Pixel 4 XL med 6,3" skjerm. Skjermene skal ifølge ryktene få en oppdateringshastighet på 90Hz, der 60 er «bransjestandarden». Dette kan gi litt bedre flyt når du sveiper, og jevnere bildeflyt i spill.

Begge telefoner ser ut til å få en ganske stor skjermleppe, med kun ett frontkamera fremfor de to hos Pixel 3 og Pixel 3 XL. Dette gjør selskapet opp for ved å for første gang tilby en Pixel-telefon med mer enn ett hovedkamera bak på telefonen. Det vante kameraet får nemlig selskap av en 16 MP telelinse. Nøyaktig hvor mye zoom vi kan vente oss må vi vente noen timer for å få svar på.

Kan styres uten berøring

Pixel 4-telefonene skal også få en såkalt Soli-radar i skjermleppa. Gjennom Motion Sense-teknologi kan den registrere at du er i nærheten og utføre kommandoer ved hjelp av å veive med hånda, men uten at du faktisk tar på skjermen. Tidligere har Google vist frem muligheten til å justere volum ved å simulere en slags rullebevegelse med to fingrer. Selskapet ser for seg at teknologien også kan brukes for å hoppe over låter, «snooze» alarmer og skru av lyden når det ringer.

I sensorbatteriet i toppen finner vi dessuten et nytt kamera for ansiktsopplåsing, som skal gi Pixel 4 ansiktsopplåsing på nivå med det iPhone har hatt i et par generasjoner allerede. To infrarøde kameraer, en såkalt «flood illuminator» og en punktprojektor, skal jobbe sammen for å avgjøre at du er den som skal få lov til å låse opp telefonen. Sensorene skal jobbe sammen med Soli-radaren, slik at du kan låse opp telefonen bare du strekker deg etter den. Det kan altså bli slut på å måtte plukke opp telefonen og holde den rett foran ansiktet.

Det er ventet at Google vil ta i bruk Qualcomms Snapdragon 855 og øke RAM-mengden til 6 GB. Pixel 4-telefonene vil også få Android 10 ut av boksen.

Tidligere Pixel-telefoner har ikke blitt lansert offisielt i Norge og kun vært tilgjengelig gjennom gråimport. Det gjenstår å se om Google vil endre dette med den oppdaterte Pixel-serien.

Nest WiFi

Overfor 9to5Google hevder kilder at Google planlegger å lansere en ny versjon av sitt Google Wifi-meshsystem.

Det nye systemet skal få navnet Nest Wifi, etter at Google tidligere varslet at de kom til å endre navnet på smarthjemproduktene sine til nettopp Nest.

Dagens Google Wifi-sett består av tre like enheter. Slik blir det ikke med Nest Wifi, skal vi tro 9to5Google.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

I motsetning til tidligere vil Nest Wifi-pakken komme med en hovedruter og to satellitter, mens dagens Google Wifi-pakke består av én, to eller tre helt like rutere som alle kan benyttes som hovedenhet.

Nytt skal også være at satellittene vil doble som smarthøyttalere, litt som vi har sett med Netgears Orbi Voice-løsning. De vil selvfølgelig komme med Google Assistant ombord. Hovedruteren til nye Nest Wifi skal for øvrig ikke ha høyttalerfunksjon.

Designet skal ifølge 9to5Googles kilder også være nytt og «langt mer hjemmevennlig», og pakken vil komme i tre farger. De nye enhetene skal også være kompatible med de gamle, ifølge nettstedet.

To år etter at systemet kom på markedet i Norge ligger det blant toppen av popularitetslistene i kategorien mesh-nettverk hos både Prisjakt og Prisguiden.

Nest Home

Google Home.
Niklas Plikk, Tek.no

Tidligere i år viste Amazon frem en rekke oppgraderte Alexa-baserte smarthøyttalere. Ettersom det allerede har gått tre år siden Google introduserte sin talestyrte Home Hub kan det dermed være på tide med en oppgradert modell. Tør vi håpe på bedre lyd?

Også den nyere Home Mini kan få oppdateringer. Ifølge ryktene relanseres denne som Nest Mini med mulighet for veggmontering og en 3,5mm lydutgang.

Slik skal nye Nest Mini se ut, ifølge WinFuture. Merk veggfestet.
WinFuture

Det er dessuten trolig at Google vil vise frem noen ny triks de har lært taleassistenten Google Assistant, som selvsagt vil være tilgjengelig på alle de nye Home-høyttalerne.

Vi ga Google Home karakteren 6 av 10 da vi testet den i norsk drakt for et år siden. Vi poengterte at den hadde ganske begrenset funksjonalitet, ikke fungerte særlig godt på norsk og og ikke bød på spesielt imponerende lydkvalitet ved musikkavspilling.

Her kan du se lanseringen «live»

Her kan du følge med når Google lanserer sine nye produkter i kveld norsk tid.

(Kilde: Android Central)

Les også
Google Pixel 4 får radar, geststyring og ansiktsopplåsing
Les også
Google presset til å lekke sin egen Pixel 4
Les også
Nå kommer Googles smartskjermer til Norge
Les også
Google Home: Endelig har Norge fått en smarthøyttaler, og det er både ting vi hater og elsker
annonse

Les også