Nyhet

Betaler gjerne for mobilprogramvare

Nær halvparten av mobilbrukerne er villig til å betale for mobilapplikasjoner. I en stor undersøkelse foretatt av Samsung kommer det frem at en relativt høy andel av dagens mobilbrukere ikke stiller seg negative til å betale for applikasjoner. Undersøkelsen ble foretatt i Frankrike, Italia og Storbritannia. 

Det viser seg at hele 42% av brukerne stiller seg positive til å betale for mobilprogramvare. Av disse igjen er det 54% som mener at inntil 5 euro er en akseptabel pris, altså rundt 40 kroner.  Brukerne som ikke tidligere hadde lastet ned applikasjoner ble også spurt hvilke applikasjoner som skulle til for at de skulle kjøpe. 

Store utappede ressurser

En tredel av de som til nå ikke har kjøpt programvare til mobilen sin ønsket seg programvare til bruk på reisen, deriblant navigasjonsprogramvare. Fotoapplikasjoner, arbeidsverktøy og shopping-applikasjoner opptok de neste plassene. Førstegangskjøperne er naturlig nok ekstra interessante da de representerer en mulig ny inntektsvei for produsentene. 

En representant for Samsung sier at undersøkelsen viser at det fins store utappede ressurser i markedet. Samsung setter i gang med sin storsatsing Bada i 2010. Denne blir tett knyttet opp mot et applikasjonsmarked. 

(Kilde:cellular-news.com)

Les også
Apple med enormt forsprang
Les også
Bankapplikasjon med baktanker
Les også
Lynrask godkjenning av pornoapplikasjon
Les også
Samsung lanserer et nytt åpent operativsystem
Les også
- Programbutikker er gull!
Les også
2000 mobilprogrammer til Omnia HD
annonse