Nyhet

Apple med enormt forsprang

Analysebyrået Gartner lufter tall igjen. Denne gang dreier det seg om mobilprogramvare. Som vi allerede vet kan det være store penger å hente i en rikholdig og brukervennlig nettbutikk for mobilprogrammer. Det viser seg dog at en leverandør tårner over de andre.

Det fins en håndfull store nettbutikker for mobilprogramvare i dag. En av dem er Android Market som har programvare for telefoner basert på Googles operativsystem. Nokia har også gjort seg bemerket med sin Ovi Store.

Få aktører

For øvrig har både Microsoft og Sony Ericsson noe mindre rikholdige nettbutikker for sine plattformer. Samsung har en applikasjonsbutikk for Omnia-serien og er i ferd med å åpne en ny butikk så fort det nye systemet Bada dukker opp i telefoner. Utenom dette er det Handango som er den mest kjente aktøren på salg av programvare til flere plattformer. Også her fins en egen butikkapplikasjon.

Det fins altså ikke skrekkelig mange aktører på dette feltet, men det burde være nok av dem i omløp til å gi Apple betydelig konkurranse. Likevel viser tall Gartner har offentliggjort at Apples konkurrenter kun har stått for 16 millioner enkeltsalg av mobilprogramvare i 2009.

David mot Goliat

Engadget meldte i begynnelsen av 2009 at programbutikken med den fruktige logoen passerte 500 millioner nedlastinger. App Store har nylig gått forbi 3 milliarder nedlastede applikasjoner, og 2,5 milliarder nedlastede applikasjoner burde derfor bli omtrentlig fasit for 2009. Selskapet Gigaom holder øye med markedsutviklingen og har uttalt at hver fjerde nedlastede applikasjon fra App Store er en kjøpt applikasjon.

Regnestykket skulle tilsi at Apple solgte 625 millioner applikasjoner i 2009. Det levner konkurrentene med fattige 2,5 prosent av markedet, mot giganten fra Cupertino som har 97,5 prosent alene.

(Kilder: engadget.com1, 2)

Les også
Apple får patent på tofingerzoom
Les også
Håp for nye plattformer
Les også
Les tegneserier på mobilen
Les også
Android og Iphone gruser Symbian
Les også
Sjekk Itunes-kontoen din!
Les også
Samsung S8500 Wave
Les også
Voldsomt salg av smarttelefoner
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
Ekstrem økning i Android Market
Les også
Xperia X2 får oppdatering
Les også
Android-eiere er menn
Les også
Lynrask godkjenning av pornoapplikasjon
Les også
Betaler gjerne for mobilprogramvare
Les også
- Programbutikker er gull!
Les også
SE åpner programbutikk til høsten
annonse