Nyhet

Bankapplikasjon med baktanker

For norske kunder har det foreløpig ikke flommet over av mobilapplikasjoner. Likevel har slike blitt ganske vanlige i utlandet.

Den store programbutikken for Android-baserte telefoner, Android Market, er en av de største kildene til mobilprogramvare. Mange av oss laster ned programvare relativt ukritisk fra programbutikkene, og spesielt på Android Market er godkjenningsprosessen for applikasjoner relativt rask og løs i snippen.

Informasjonsfisking

Nylig har det dukket opp et stykke programvare fra leverandøren Droid09 på markedet. Applikasjonen gir seg ut for å være en tilgangsløsning for nettbank på mobilen. Programmet er i realiteten et program for såkalt phishing. Ordet "phishing" stammer naturlig nok fra "fishing", og målet med fiskingen er å skaffe seg informasjon man ikke normalt har tilgang på.

Informasjonsfisking foregår ofte ved at nettsider, e-post eller programvare gir seg ut for å komme fra leverandører man stoler på. Når man så skal logge inn, for eksempel i en nettbank brukes gjerne den første koden man taster til å logge inn i, og vise nettbankstatusen.

Alle påfølgende koder man bruker til å gjøre endringer eller flytte penger lagres sammen med de andre kundedetaljene man har tastet inn, slik at uvedkommende senere kan bruke dem. Samtidig ser det ut som om endringene man gjør faktisk blir utført på skjermen, men dette skjer kun i den ondsinnede nettsiden eller programvaren.

Ingen fare for norske kunder

Programvaren fra Droid09 siktet seg i første rekke inn mot Amerikanske bankkunder, og det er ingen grunn til å tro at kunder andre steder har vært utsatt for angrepet. Programvaren er nå fjernet fra Android Market. Likevel er det interessant at en arena man inntil nå har sett på som svært trygg faktisk ikke er det i alle tilfeller. Spesielt i disse tider hvor konkurrenten App Store fra Apple får mye pepper for å være langsomme og krevende under godkjenningsprosessen nye programmer må gjennom.

(Kilde: firsttechcu.com)

Les også
Google sletter de skadelige programmene
Les også
Lekkede bilder av Android 2.2
Les også
Telefoner invaderer internett
Les også
LG fosser frem med Android
Les også
Trådløs telefon med Android og 240 MHz
Les også
Amobils spådommer for 2010
Les også
Betaler gjerne for mobilprogramvare
annonse