Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sonos setter opp prisene - igjen

Sonos’ mellom-lydplanke Beam har fått økt prisen med nye 500 kroner. Også Sonos Sub er blitt dyrere.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Sonos satte opp prisene på nesten hele produktporteføljen i 2021, og har nå økt prisene på nytt. Denne gang er det den populære lydplanken Sonos Beam og Sonos’ største subwoofer Sonos Sub som har fått økt prisene med 500 kroner - til henholdsvis 5490 og 8990 kroner.

Sonos’ «mellomste» lydplanke Beam har dermed fått økt prisen med nærmere 40 prosent siden starten. Første generasjon kostet 3990 kroner, som så ble justert opp til 4990 kroner i 2021 - og altså nå til 5490 kroner.

Ikke økt hos alle - enda

Det må imidlertid sies at ikke alle de norske Sonos-forhandlerne ser ut til å ha tatt i bruk den nye prisen enda - både Elkjøp, Power og Eplehuset bruker fortsatt den «gamle» prisen, mens Komplett og Hifiklubben ser ut til å ha justert opp. Det samme har naturligvis også Sonos’ egen nettbutikk.

For Sonos Sub er prisen på 8990 kroner den samme over hele fjøla, og ser ut til å ha blitt justert opp i løpet av forrige uke, skal vi tro prissøketjenestens historikk.

Sonos har bekreftet prisøkningene overfor The Verge, men uten å gi noen ytterligere uttalelser. Også en del tilbehør har fått prisene justert med mindre beløp.

I 2021 pekte Sonos for øvrig på etterspørsel og utfordringer med forsyningskjeden som årsak for prishoppet.

God, men begynner å bli dyr

Sonos Beam er fortsatt en av de beste lydplankene i sin klasse, men med prisøkningen distanserer Sonos seg ytterligere fra noen av de argeste konkurrentene. JBLs Bar 5.0 er eksempelvis et utmerket alternativ, slik vi fant i vår test av kompakte lydplanker, og etterfølgeren JBL Bar 300 koster 3990 kroner.

Beam utmerker seg først og fremst ved klar og fin dialog, mens den markedsførte Dolby Atmos-støtten ikke har allverden av effekt på lydbildet. Legger du til en Sub eller Sub Mini virker det imidlertid som om flere av ressursene frigjøres til å gjøre lydbildet større, som også påvirker Atmos-effekten positivt.

annonse