Til hovedinnhold

iPhone mest på nett

Smarttelefoner strømmer inn på markedet, og aldri før har du vært så tilgjengelig på både telefon, epost, Facebook eller Twitter. Mobilene har fått store oversiktlige skjermer, der du enkelt kan lese nettsider, og holde vennene dine oppdatert på farta.

Med disse funksjonene har også behovet for datatrafikk for fult meldt sin ankomst, og hos Netcom har lanseringen av iPhone for vel ett år siden, resultert i en stor økning.

- Før var majoriteten av datatrafikken hos oss rettet mot modembruk, mens lanseringen av iPhone har bidratt til en høy vekst i trafikkbruk på mobil, forteller kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus til Teknofil.

100 MB i snitt

Undersøkelsene selskapet har gjennomført viser at iPhone-brukerne i snitt bruker 100 MB per måned, noe som betyr et forbruk 30 ganger høyere en snittet.

- iPhone-brukerne er de kundene våre som bruker mest datatrafikk i snitt, og ligger betraktelig over gjennomsnittet for våre kunder. De ligger på et månedlig forbruk på rundt 100 MB, noe som er 30 ganger mer en snittet forøvrig, sier Vederhus.

Også mer enn andre smarttelefoner
Selskapet har også sett nærmere på forbruket på datatrafikk kontra andre smartmobiler, og også her benyttes modellen fra Apple flittig.

- Vi har foretatt målinger mellom iPhone og andre smarttelefoner, og det viser seg at bruken av datatrafikk ligger rundt tre ganger så høyt hos iPhone-brukerne, forklarer Vederhus.

Også Telenor

Telenor har også hentet ut fakta om bruksmønstret til kunder med berøringsskjerm og iPhone spesielt. Også her viser tallene en klar forskjell i datatrafikkbehovet hos brukere med og uten iPhone.

- Kunder som har gått over til iPhone i 2009 har i snitt økt datavolumet med 640 prosent. Dette overgår langt tendensen for andre berøringsmobiler, forteller informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum.

Kunder hos selskapet som har anskaffet seg mobilen med berøringsskjerm, har også et vesentlig høyere forbruk en snittet.

- Blant privatkundene har kunder med berøringsskjerm i snitt 4-5 ganger høyere datavolum enn øvrige kunder. Kunder som har gått over til en berøringsskjerm, øker i snitt datavolumet med 30 MB, avslutter Lessum.

Hvor mye MB bruker du per måned? Diskuter i forumet.

Mer om
annonse