Til hovedinnhold

Iphone for 4G-nettet snart?

I sin siste stillingsannonse søker Apple etter det de selv kaller en "Cellular Technology Manager". Dette er alså en person som skal lede arbeidet med implementasjon av mobilprotokoller i neste generasjon Iphone.

Spesielt interessant er at de konkrete kravene for personen som skal søke på stillingen er svært god kunnskap om 3G (UMTS), super-3G (HSPA) og 4G (LTE).

Ikke i år

Foreløpig er det så å si ingen 4G-nett som er i drift. Nettene i Oslo og Stockholm er fortsatt de eneste kommersielle LTE-nettene som er i drift. Dessuten begynner dagens Iphone 3GS å nærme seg året.

Ettersom vi er vant til lanseringer med omtrent et års mellomrom fra den kanten er det nok tidlig å håpe på 4G-støtte i neste generasjon Iphone. Nettstedet som snublet over stillingsannonsen, Nexus404 spekulerer derfor i at Iphone og muligens Ipad med 4G kan dukke opp i løpet av 2011.

Norsk 4G raskest

Dette kan være viktig for oss her på berget siden vi tross alt har tilgang på det ene av to LTE-nett som er i drift så langt. I løpet av relativt kort tid vil nettet være rullet ut i flere andre store norske byer.

Signals Research Group har gjennomført en undersøkelse av de to LTE-nettene i Oslo og Stockholm. Denne avslører at gjennomsnittshastigheten i de to nettene er på henholdsvis 32,1 megabit per sekund og 16,8 megabit per sekund, med Oslo som soleklar vinnerby.

Makshastigheten i hver by var på henholdsvis 45 megabit per sekund og 30 megabit per sekund - igjen med Netcoms nett i Oslo på topp.

Les også:

(Kilder: nexus404.com, insidetelecom.no)

annonse