Til hovedinnhold

Nytt Iphone-OS straks

Kun kort tid har forløpt etter lanseringen av Ipad, og salgsstart var nå på lørdag.

Apple har igjen kalt deler av teknopressen inn til et arrangement ved sitt hovedkvarter i Cupertino. Det er Iphone OS4 som står i fokus, og arrangementet skal holdes torsdag 8. april.

Apple har lovet å gi en sniktitt på det nye operativsystemet, men foreløpig er det usikkert hva dette betyr for faktisk tilgjengelighet. Skal vi tro ryktene vil systemet bli tilgjengelig for Iphone 3G og 3GS.

Går det som ved tidligere lanseringer vil systemet være gratis for Iphone-eiere, mens brukere av Ipod Touch må belage seg på å kjøpe oppdateringen.

Ryktebørsen er glohet

På forhånd summes det høyt om systemet på ryktebørsen. Ny implementering av flerprogramkjøring og multi-touch i bruk i større deler av operativsystemet er blant de heteste ryktene.

Flerprogramkjøringen skal etter sigende foregå slik at man trykker to ganger på hjem-tasten for så å velge ikonet til den aktive applikasjonen. Det snakkes også om en løsning som minner mer om Apples egen Expose som er applikasjonsvekslingen i OS X.

Det skal det skal også være duket for mange nye grafiske endringer i operativsystemet, dersom vi skal tro på ryktene.

Ny Iphone?

Apple har ikke sagt noe konkret om neste generasjon Iphone ennå, men også her har ryktebørsen gått forholdsvis varm i det siste.

Vi oppdaterer fortløpende.

(Kilder: engadget.com: 1, 2, gizmodo.com

annonse