Til hovedinnhold

Ukens smarteste mobiltriks

Lær hvordan du sikrer mobilen, fjerner Android-reklamen og hva du skal gjøre hvis mobilen blir stjålet.

På Mobilen.no plukker vi ut ett smart triks hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Her er de tre mest leste tipsene fra uken som gikk:

1. Slik fjerner du Android-reklamen

Android Market bugner av apper, men ikke alle er like hyggelige å laste ned til mobilen. Stadig oftere opplever vi at gratisversjoner av apper sender reklame til mobilen via såkalt "air push". Dette innebærer for eksempel at du får beskjed i "dra-ned-panelet" på Android-mobilen din at en ny bil til et bilspill er tilgjengelig for nedlastning. Du kan også oppleve å få tilbud på produkter eller tjenester i toppmenyen. Trykker du på linken blir du sendt videre til en tvilsom nettbutikk.

Her kan du lese om appen som finner ut hvilke apper som spammer mobilen din.

2. Slik fjernsletter du mobilen

Hvis du mister eller blir frastjålet mobiltelefonen, risikerer du at uvedkommende får tilgang til bilder, SMS-er, e-post, notater og kontaktregister. Muligheten for at noen får tak i informasjon du helst vil holde for deg selv, er stor. Heldigvis er det enkelt å både spore og fjernslette mobiltelefoner, men det forutsetter at du har gjort noen forberedelser før telefonen blir borte.

I denne artikkelen kan du lese hvordan du fjernsletter mobiltelefonen din.

3. Slik bør du sikre mobilen

Sikkerhetsbransjen snakker mye om spionprogrammer, trojanere og annen "ondsinnet programvare" som kan forårsake all verdens problemer om mobiltelefonen din blir infisert. Men i virkeligheten er det største sikkerhetsproblemet med mobiltelefoner, at telefoner ofte mistes eller blir stjålet. Dermed risikerer du at sensitiv informasjon kommer på avveie.

Her er fem tips for hvordan du sikrer mobilen din på en best mulig måte

Les også: Ni tips som sikrer mobilen din

Flere smarte triks:

annonse