Nå har Googles menneskelignende robot gjennomført enda en bragd

Se videoen av det seneste stuntet fra Atlas.

Google har tidligere signalisert at de ønsker å selge det høyteknologiske robotselskapet Boston Dynamics, men det betyr ikke at fremskrittene uteblir. Nå har selskapets mest kjente kreasjon «Atlas» tatt enda et skritt i retning menneskelige egenskaper, melder Engadget.

I et klipp som nylig ble lastet opp på nettstedet YouTube viser nemlig Atlas frem sitt seneste kunststykke, som er balansering på ett bein. I videoen holder maskinen balansen på kanten av et stykke kryssfinér, som har en bredde på bare 2 centimeter.

«Heldig» øyeblikk

IHMC, forskningsinstituttet som har laget algoritmen som Atlas kjører med, skriver at videoen ble tatt i et «heldig» øyeblikk og at maskinen vanligvis ikke er i stand til å holde balansen så lenge.

Etter cirka et halv minutt må roboten gi opp.

Likevel ser det ut til at roboten er i stand til å utføre oppgaven relativt enkelt ved å holde armene utstrakt og justere overkroppen, omtrent på samme måte som et menneske.

Atlas-roboten har gjennomgått mange oppgraderinger siden unnfangelsen av prosjektet, og fikk i fjor blant annet sterkere ledd, bedre motorikk, innebygget batteri og mer avanserte datamaskiner som gjør den mer intelligent når det gjelder å oppfatte omgivelsene.

Kan bli lenge til forbrukerprodukt

Dessverre kan det nok gå en stund før forbrukere får glede av teknologien. Årsaken til at Google nå ønsker å kvitte seg med Boston Dynamics skal nettopp ha vært at de ennå ikke er i nærheten av å lage et salgbart produkt det går an å tjene penger på, som var Googles intensjon i utgangspunktet.

Boston Dynamics har imidlertid mottatt interesse fra store selskaper som blant andre Amazon og Toyota, som muligens ønsker å bruke teknologien til forbrukerrettede produkter.

Den nyeste videoen av Atlas som balanserer kan du se under.

Denne robot-edderkoppen kan du bygge selv: XYZ Robots kreasjon kan styres med en mobilapp »

Les også
Snart kan Googles menneskelignende roboter bli mer forbrukerrettede
Les også
Googles nye robot beskrives som «mareritt-fremkallende»
Les også
Her tar den futuristiske «Avatar-roboten» sine første steg med en person ombord
Les også
Se hvordan Googles avanserte menneskerobot takler ekstra vanskelig terreng
Les også
Japanerne har laget en robot som «svetter»
Les også
Forskere laget en «levende» robot av biologisk materiale
Les også
Sony skal lage roboter som kan forme «følelsesmessige bånd» til mennesker
Les også
Her tar roboten oppvasken
annonse