Til hovedinnhold

– Ja, det blir gull-iPhone

Ryktene om at iPhone 5S kommer i gullfarge ser ut til å stemme.

iMore/montasje

Apple kommer trolig til å tilby sitt flaggskip i en helt ny farge. Det konkluderer TechCrunchs spaltist MG Siegler med, etter å ha undersøkt saken med sine kilder. Han var først skeptisk til ryktene som har svirret de siste månedene, men når flere kilder han stoler på bekrefter det, har også han blitt overbevist.

"Ja, det vil bli en gull-iPhone," skriver Siegler, som til daglig jobber i Google Ventures med vekstinvesteringer.

Populært igjen med gull

Først fantes iPhone kun i svart, men da iPhone 4 kom på markedet ble den også lansert i hvit utgave. Mange har trodd at Apple ville nøye seg med disse to fargevariantene, både fordi det kan være stilrent, men kanskje også fordi mange kjøper deksler som passer deres smak.

En av Sieglers kilder bruker som argument at gull vil være en av de enkleste fargene å påføre (eller, "anodisere") på en iPhone. Mye enklere enn for eksempel svart, som Apple bruker i dag. Et annet argument er at gullfarge ikke lenger blir sett på som glorete, og ikke minst at gullfarget iPhone-tilbehør, inklusive deksler, er svært populært.

Det som overbeviser Siegler om at det vil komme en gullfarget iPhone 5S, er imidlertid at det ikke skal være snakk om en farge som ligner massivt gull; "Tenk mindre gull, og mer "champagne"," skriver han i spalten.

Nettstedet iMore, som drives av den ene kilden til Siegler, har for øvrig laget noen kjappe konseptbilder for hvordan de ser for seg at en gullfarget iPhone 5S kan se ut:

Denne "Champagne"-gullfargen skal være et mer sannsynlig fargevalg.Foto: iMore

Les også: – Lanserer to nye iPhone-er 10. september

Skulle du først kjøpt en iPhone 5S, ville du gått for gull? Kommenter i forumet!

(Kilder: TechCrunch, iMore)

annonse