Til hovedinnhold
RykteApple iPhone 5S og 5C

Dette tror vi Apple lanserer

Nye bilder av innpakningen til iPhone 5S har lekket ut.

Martin Hajek

NB! Disse produktene er nå lansert. Les mer om det her:

Slik er iPhone 5S og 5C »

Tirsdag 10. september, lanserer Apple etter alt å dømme to nye iPhone-modeller.

I tillegg til etterfølgeren til dagens iPhone 5, som antagelig får navnet iPhone 5S, går det også rykter om at det vil bli lansert en rimeligere iPhone-modell kalt iPhone 5C.

Amobil.no er tilstede på den europeiske lanseringen av iPhone i Berlin, og vil liveblogge fra lanseringen utover tirsdagskvelden.

Her har vi oppsummert de siste ryktene om de nye telefonene fra Apple:

Bilder av salgs-innpakningen har lekket ut

Dette skal være et bilde av innpakningen til iPhone 5S.Foto: DJMMao / Weibo

Like før lanseringen lakk de første bildene av det som skal være salgsinnpakningen til iPhone 5S ut på det kinesiske nettstedet Weibo. På bildene synes det som ser ut som en sølvfarget ring rundt Hjem-knappen på telefonen.

Mange spekulerer i om denne kan være knyttet til en fingeravtrykksleser, som det går rykter om skal være integrert i Hjem-knappen på iPhone 5S. Designeren Martin Hajek har laget et rendret 3D-bilde som i «fotokvalitet» viser hvordan han tror den nye iPhone-en vil se ut, med denne ringen.

Apple Insider skrev i begynnelsen av august at Apple kommer til å bytte ut hjem-knappen på telefonen med en hjem-knapp som er svakt buet utover, i stedet for innover. Ved å gjøre det på denne måten, får Apple plass til en fingeravtrykkskanner uten at det krever særlig med plass inne i selve telefonen. Det er analytikeren Ming-Chi Kuo i KGI som sier dette til Apple Insider.

iPhone 5S kan få fingeravtrykksleser. Foto: AppleInsider

Knappen vil ha en overflate av safirglass, fordi dette er et sterkt materiale som vil gi god beskyttelse til fingeravtrykksensoren. En buet design for å beskytte fingeravtrykksleseren kan stemme med en patentsøknad fra juni, ifølge Apple Insider.

Analytiker Brian White i Topeka Capital Markets tror at både iPhone 5S og smartklokken iWatch (også bare et rykteprodukt) kommer til å få innebygget teknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk. White skal nemlig ha vært i et møte med en komponentleverandør i Kina, og kunne senere avsløre for analytikere at den påståtte fingeravtrykksskanneren i hovedsak vil bli brukt for sikkerhetsformål.

White tror teknologien også vil kunne brukes til andre formål, som til betalingsløsninger.

Slik tror designeren Martin Hajek at den nye iPhone 5S kan komme til å se ut. Ringen rundt Hjem-knappen kan ha å gjøre med fingeravtrykksleseren. Foto: Martin Hajek

Senere har det dukket opp et Apple-patent som omhandler hvordan brukere kan gi hverandre «gaver» fra iTunes via NFC ved å holde to iPhone-telefoner mot hverandre. Patentet kan tyde på at neste generasjon iPhone- og iPad-modeller vil ha innebygget NFC, mener Techradar.com.Mange har etterlyst NFC ("Near Field Communication") på iPhone, en teknologi de fleste andre mobilprodusenter har tatt i bruk i sine toppmodeller – og som kan brukes til blant annet betalingsløsninger. Apple Insider refererte nylig til en artikkel i China Times som hevdet at iPhone 5S vil komme med både en fingeravtrykksskanner og NFC. De to funksjonene skal ifølge China Times fungere sammen slik at brukeren enkelt skal kunne autorisere en betalingstransaksjon med fingeravtrykk.

Spesifikasjonene

I tillegg til de ferske pakkebildene fra Weibo har det også lekket ut bilder av det som skal være en side-om-side-sammenligning av de ulike iPhone-modellene iPhone 4, 4S, 5 og 5S.

Hvis bildene er ekte, bekrefter de tidligere rykter om at iPhone 5S vil bli utstyrt med Apples nye A7-systembrikke.

Denne brikken skal være 31 prosent raskere enn A6-brikken som står i dagens iPhone 5.

Ryktene om en gullfarget iPhone 5S virker stadig mer troverdige. Foto: SonnyDickson.com

Selv om det er er snakk om en grei ytelsesøkning var overgangen fra A5- til A6-brikke en langt større endring, ettersom ytelsen ble doblet mellom de to generasjonene systembrikker.

Fra bildene av spesifikasjonsarket går det også frem at iPhone 5S vil være nøyaktig like stor som iPhone 5, og den vil også veie det samme. Spesifikasjonsarket bekrefter også at det er fingeravtrykksleser.

Kameraet i den nye iPhone-modellen vil bli litt bedre enn forgjengeren, blant annet med blenderåpning f/2,0 i stedet for f/2,4. Kameraet har samme 8 megapiksel oppløsning, men frontkameraet har fått økt oppløsningen fra 1,2 til 2,0 megapiksler.

Flere bilder

Etter mange år med bare én eller to farger, ser det ut til at Apple nå vil gi kundene sine litt friskere alternativer. Foto: SonnyDickson.com

Ved siden av de nye tekniske detaljene, har det også tidligere lekket mye bilder av det som skal være iPhone 5S og billigmodellen iPhone 5C.

Bildene av den kommende toppmodellen har den samme avlange LED-blitzen som vi har hørt om og sett på tidligere bilder. På bildene ser vi også den gullfargede versjonen som det har gått rykter om en stund. Ellers er designen så godt som lik dagens iPhone 5.

iPhone 5C er ventet å bli bygget i plast, og vil etter alle solemerker bli noe rimeligere enn den vanlige utgaven. Dekslene til telefonen er avbildet i hvitt, gult, grønt, rosa og lyseblå.

Tåler nøkler og mynter

Det har også dukket opp en video av den mye omtalte "billig-modellen" iPhone 5C, som angivelig vil slippes samtidig som oppfølgeren til iPhone 5.

I videoen ser vi et blått bakpanel i plast bli puttet i en plastpose, sammen med nøkler og en haug av mynter. Myntene blir skrapt mot utsiden mens posen blir ristet, og det er tydelig at videoen vil vise at dekselet ikke tar skade av den lille tortursesjonen.

Om det faktisk blir noen riper er ikke godt å si, da kvaliteten på videoen ikke er noe å skryte av.

Er det slik blitsen vil se ut på iPhone 5S?

Ny blits

Ellers i videoen ser vi også flere fargealternativer, som grønn, rød og hvit. Videoen viser også en iPhone 5S, som ifølge ryktene vil få en dobbel LED-blits ved siden av kameralinsen.

Apple er forventet å slippe iPhone 5S, og kanskje 5C, den 10. september. Nye versjoner av nettbrettene deres vil vi måtte vente litt lenger på, selv om det har blitt rapportert at både iPad mini og vanlige iPad vil bli fornyet før året er omme.

Under videoen kan du lese flere iPhone-rykter.

Slik kan en gull-iPhone komme til å se ut, ifølge iMore. Foto: iMore/montasje

Gull-iPhone

Apple kommer trolig til å tilby sitt flaggskip iPhone 5S i en helt ny farge. Det konkludererTechCrunchs spaltist MG Siegler med, etter å ha undersøkt saken med sine kilder. Han var først skeptisk til ryktene som har svirret de siste månedene, men når flere kilder han stoler på bekrefter det, har også han blitt overbevist.

"Ja, det vil bli en gull-iPhone," skriver Siegler, som til daglig jobber i Google Ventures med vekstinvesteringer.

Dette bildet fra den japanske bloggen Weekly Ascii viser det som skal være en gullfarget iPhone 5S mellom en svart og en hvit iPhone 5. Foto: Weekly Ascii

Nettstedet iMore, som drives av den ene kilden til Siegler, har laget noen kjappe konseptbilder for hvordan de ser for seg at en gullfarget iPhone 5S kan se ut. Den japanske bloggen Weekly Ascii kom også denne uken med bilder av det som skal være en gullfarget iPhone 5S sammen med en svart og en hvit iPhone 5.

En av Sieglers kilder bruker som argument at gull vil være en av de enkleste fargene å påføre (eller, "anodisere") på en iPhone. Mye enklere enn for eksempel svart, som Apple bruker i dag. Et annet argument er at gullfarge ikke lenger blir sett på som glorete, og ikke minst at gullfarget iPhone-tilbehør, inklusive deksler, er svært populært.

Det som overbeviser Siegler om at det vil komme en gullfarget iPhone 5S, er imidlertid at det ikke skal være snakk om en farge som ligner massivt gull; "Tenk mindre gull, og mer "champagne"," skriver han i spalten.

Foto: Apple Insider

Mange lekkede bilder av iPhone 5C-bakdeksler

I slutten av juli dukket det opp bilder av en kasse full av tomme plastbokser med iPhone 5C trykket på, skriver Apple Insider. Det er usikkert om bildet er ekte, men hvis det er det viser det tydelig hvordan innpakningen til iPhone 5C vil se ut.Det har i flere år gått rykter om at Apple skal lansere en billigversjon av iPhone, men nå virker dette mer sannsynlig enn noensinne. Billigversjonen vil få navnet 5C, mens toppmodellen vil få navnet 5S, ifølge ryktene.

Det har også dukket opp mange bilder av det som skal være bakdeksler til iPhone 5C. Noen av bildene viser en iPhone i mange forskjellige farger, og det har også vært spekulert i om "C"-en i iPhone 5C står for "color".

Foto: SonnyDickson.com

I august dukket det også opp en rekke bilder i høy kvalitet på bloggen til Sonny Dickson. Disse bildene viser bakdekselet til en telefon laget i plast. Baksiden har avrundede kanter og runde hjørner, og har plass til en Lightning-ladekontakt i bunnen.

Apple Insider rapporterer at den administrerende direktøren hos en av Apples kinesiske maskinvareprodusenter, T.H. Tung fra Pegatron, har uttalt at den nye billigvarianten av iPhone ikke blir billig.

Disse skissene skal vise en iPhone 5C og en 5S. Foto: Apple Insider

På en generalforsamling skal Tung ha sagt at Apples nye og mer rimelige iPhone ikke bør kalles «billig» og at «prisen fremdeles er høy». Apple Insider skriver at vi dermed kan vente oss en pris et eller annet sted i mellomsjiktet.

Bedre kamera

Nettstedet Fanatic Fone kunne for en tid tilbake også vise fram bilder av det de påstår er iPhone 5S. På bildene kan du se at den ytre designen ikke er endret altfor mye, men at det derimot foregår interessante ting under panseret.

Flere av bildene viser en blits som er større enn i nåværende modeller, og det samme gjelder batteriet. På utsiden vil mobilen fortsatt ligne på iPhone 5, men på innsiden ser det altså ut til bli flere endringer.

Fotografiene ser autentiske ut, men det gjenstår å se hvor ekte de er inntil Apple selv velger å kunngjøre smarttelefonen offisielt.

Automatisk lydjustering

Apple har tatt patent på en teknologi som bruker ulike sensorer i telefonen for å automatisk øke eller senke lydvolumet, samt automatisk veksle mellom de ulike høyttalerne i telefonen, avhengig av hvor langt unna øret telefonen befinner seg.

Patentet beskriver hvordan data fra telefonens nærhetssensor kan brukes til å beregne avstanden til brukeren, som så igjen brukes til å dynamisk justere lydvolumet. Du finner patentet her.

iPhone med kjempeskjerm?

Vi skrev nylig om at nyhetsbyrået Reuters kunne melde om at Apple vurderer iPhone-modeller med virkelig store skjermstørrelser.Kommer en iphone med kjempeskjerm?

Fire kilder med kunnskap om industrien hevder at Apple vurderer utvide porteføljen med to større iPhone-varianter, og en rimelig modell. Den største av modellene kan få en skjerm på hele 5,7 tommer. En modell med skjerm på 4,7 tommer skal også være under vurdering.

iPhone 5 er så langt den første iPhone-modellen som har større skjerm enn de 3,5 tommene originalen fra 2007 var utstyrt med. Under AllThingsD-konferansen ble Apple-sjef Tim Cook spurt om hvorfor selskapet ikke hadde lansert telefonen sin i flere størrelser.

– Vi har ikke gjort det så langt, men det utelukker ikke at vi gjør det i fremtiden, svarte Cook.

NB! Disse produktene er nå lansert. Les mer om det her:

Slik er iPhone 5S og 5C »

annonse