Til hovedinnhold

– Planlegger to nye iPad-er senere i år

Kommer etter iPhone-lanseringen 10. september.

Ciccarese Design / MacRumors

Det ser ut til å bli en travel høst og vinter for Apple, i hvert fall hvis vi skal tro alle ryktene om hva som vil bli lansert ut året.

Vi skrev i går om at Apple planlegger å lansere nye iPhone-modeller den 10. september. I dag kan Bloomberg melde at Apple planlegger å oppdatere dagens iPad-modeller i løpet av fjerde kvartal. Det skal være en person "med kjennskap til Apples planer" som har fortalt dette til Blooomberg.

Lanseringen av en ny femte generasjon iPad og en ny iPad mini vil ikke skje den 10. september, men først noe senere på året.

Tynn og lett

Dagens 9,7-tommers iPad vil ifølge Bloomberg bli mer lik iPad mini, med en tynnere ramme rundt skjermen. Disse påstandene stemmer med tidligere rapporter, og en video av det som skal være kabinettet til den kommende femte generasjon iPad.

Femte generasjon iPad vil benytte samme skjermteknologi som brukes for å gjøre iPad mini tynn og lett. Ifølge IHS iSuppli bruker iPad mini et filmbasert touchpanel, som er tynnere og lettere enn det glassbaserte touchpanelet som brukes i de store iPad-ene, skriver Wall Street Journal.

Det har tidligere vært en del tekniske ulemper med filmbaserte touchpaneler. Disse problemene er nå i stor grad er løst – og siden panelene er tynnere og veier mindre er bruk av denne typen paneler nå mer aktuelt enn noensinne, ifølge Shoko Oi, analytiker hos DisplaySearch.

Retina iPad mini

I tillegg til femte generasjon iPad, vil det også komme en ny iPad mini med høyere oppløsning på skjermen – eller det Apple kaller Retina-skjerm.

iPhone og iPad utgjorde ifølge Bloomberg 70 prosent av Apples salg i forrige kvartal. Det er viktig for Apple å styrke sin posisjon etter at aksjekursen i selskapet har falt med en tredjedel siden september, på grunn av svak vekst i fortjeneste og få nye produktlanseringer.

– For å drive vekst må de komme med neste iPhone- og iPad-modellen, sier analytiker Brian Marshall i ISI Group til Bloomberg. Han forteller at Apple antagelig vil introdusere en rimeligere iPhone neste måned for å appellere til prisbevisste kunder, spesielt i nye markeder utenfor USA og Europa.

Se video av det som skal være iPad 5 og iPhone 5C

Les også de siste iPhone-ryktene her.

(Kilder: Bloomberg, Wall Street Journal)

annonse