Tek.no

Nyhet

Her er Toshibas nye billigmodeller

Den billigste koster bare 3000 kroner.

Toshiba
14 Aug 2013 07:00

Toshiba har nå lansert tre nye serier med bærbare PC-er under Satellite-navnet, nærmere bestemt Satellite S, L og C. Toshiba hevder selv at dette skal være slanke og kraftige modeller for underholdningsbruk, og de kommer i flere forskjellige varianter fra 14 til 17 tommer.

Alle de nye modellene fra Toshiba har berøringsskjermer, som gjør det enklere og smidigere å navigeringen rundt i Windows 8. Samtidig er heller ikke prisen direkte avskrekkende.

Satellite S-serien

De kraftigste maskinene blant nylanseringene finner vi i Satellite S-serien. Her kan du velge i mellom en 15,6 eller 17,3 tommer stor berøringsfølsom LED-skjerm. Modellene med 17,3-tommers skjerm skilter med full HD-oppløsning, mens modellen på 15,6 tommer må nøye seg med noe stusselige 1366 x 768 piksler.

Den nye Satellite S-serien får du med prosessorer fra enten Intel eller AMD. Fra Intel kan du velge mellom Sandy Bridge eller den nye Haswell-prosessoren. Vil du ha AMD-varianten står valget mellom en to- eller firekjernet modell i A-serien.

Når det kommer til grafikk får du prosessorens integrerte løsning, eller et dedikert kort fra Nvidia eller AMD. Det kraftigste alternativet er Nvidias GT740M, med 2 GB arbeidsminne.

Til lagring kan du enten gå for en tradisjonell harddisk på 1 TB, eller en raskere hybridløsning med samme kapasitet – men som har 8 GB med SSD-lagring tilgjengelig for å få opp farten.

S-serien er noe tykk med sine 24 millimeter, og med en skjermstørrelse på over 17 tommer er den nok ikke den greieste å ha med seg i sekken. Deler av maskinens kabinett skal forøvrig være av børstet aluminium. Serien er allerede tilgjengelig i norske butikker, og startprisen ligger på 4490 kroner for den enkleste varianten.

Satellite L-serien

Satellite L er mellommodellene blant de nye modellene. Her har du samme størrelsene på skjermen som hos storebror Satellite S, i tillegg til et mindre alternativ på 14,1 tommer.

Også L-serien har prosessoralternativer fra både Intel og AMD. Her kan velge mellom både forrige og dagens generasjon Intel Core-prosessorer, eller to- og firekjernere fra AMDs A-serie.

Ifølge Toshiba får du også de samme grafikkortvalgene på Satellite L som på storebror Satellite S, noe som betyr at også her vil Nvidia GT740M være det kraftigste. Du får dog ikke dette skjermkortet på modellen med 14,1-tommers skjerm.

Når det kommer til lagringsplass har du kun mulighet for en tradisjonell harddisk på 1 TB. Maskinen leveres i flere fargealternativer, blant annet sølv, hvit eller svart, og prislappen starter på 3990 kroner.

Satellite C-serien

Den siste serien i nyslippet fra Toshiba er Satellite C-serien. Dette er de enkleste maskinen på papiret, men også disse har berøringsskjerm. Her kan du velge mellom modeller på både 15,6 og 17,3 tommer.

Blant prosessorene du har å velge i, finner vi en rekke av Intels eldre modeller, blant annet Celeron-, Pentium- og Core-serien, men vil du ha den nyeste Haswell-prosessoren må du gå for én av de to andre seriene. Vil du heller ha en AMD-prosessor kan du velge i mellom modeller i både A- og E-serien.

På grafikkfronten får du med den integrerte løsningen i prosessoren, men om du vil kan du også gå for en dedikert løsning – der GT740M nok en gang er det kraftigste alternativet. I likhet med L-serien er det eneste lagringsalternativet en harddisk på 1 TB.

Satellite C er som sine brødre tilgjengelig i butikkene nå, og leveres i flere forskjellige farger. Prisen starter på 2990 kroner for den enkleste modellen.

Alle disse maskinene kommer med Windows 8, som er perfekt for berøring:
Vi har stortestet Windows 8 her »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Slik blir Toshibas nye Ultrabook
Les også
Disse strømforsyningene vil garantert fungere med Haswell
Les også
Intel Core i3 3240: Så mye prosessorkraft får du for tusenlappen
Les også
Intel Core i5 3570K: Intels folkelige prosessor imponerer
annonse

Les også