Til hovedinnhold

Apple slanker sine bærbare

Vil lansere helt nye Macbook Pro-modeller i 2012.

Den slanke laptopen MacBook Air har inspirert både Intels Ultrabook-konsept og AMDs Ultrathin-serie. Nå ser det ut som at Apple selv vil la seg inspirere og endre alle sine bærbare datamaskiner slik at de blir like tynne som Macbook Air.

Over tre år har gått siden den første utgaven av MacBook Air gjorde sin entré. Siden den gang har Apple også introdusert iPad – som har skapt et helt nytt marked for slanke nettbrett. Forbrukere har blitt vant til slanke design over hele fjøla, og derfor tar Apple affære.

Slankekrig

Ifølge AppleInsider skal alle MacBook Pro-modeller bli relansert i 2012, men i tynne og lette utgaver.

Apple skal visstnok først relansere den 15 tommer store modellen av MacBook Pro, før den større utgaven på 17 tommer følger senere. Dette betyr sannsynligvis slutten på innebygde optiske drev og harddisker i Apples bærbare datamaskiner – ettersom det ikke er plass til noe annet enn Flash-baserte SSD-er i det tynne kabinettet.

Thunderbolt og Ivy Bridge

I tillegg går det rykter om en ultratynn 15-tommers Apple-notebook med Thunderbolt-teknologi og Intels Ivy Bridge-mikroarkitektur. Denne ventes å bli lansert i april.

Mens de fleste produsenter sliter på PC-markedet for tiden, har Apple tredoblet sitt notebook-salg etter lanseringen av den første MacBook Air for tre år siden.

annonse