Til hovedinnhold

Her er Nokias nye supermobil

De siste årene har Nokia N95 og N96 vært blant det ypperste innenfor mobilteknologi. Nå har allikevel Nokia tatt det ett steg videre. Med N97 kommer selskapet virkelig til å ta opp kampen med mobiler som Iphone 3G, Sony Ericsson Xperia X1 og HTC Touch HD.
N97 vil nemlig komme med en 3,5 tommers trykksensitiv skjerm. I tillegg vil den ha et fullstendig Qwerty-tastatur. Dette vil i hvert fall legge den tett opp mot den populære X1-modellen til Sony Ericsson.
Flaggskipet til Nokia
Nokia er tydeligvis inspirert av Apple. Selskapet skryter av at N97 vil endre måten folk kobler seg opp mot nettet og hverandre. Det er dette Apple har fått skryt for med deres mobiltelefon. Klarer de å komme med et brukergrensesnitt som ligger litt nærmere Apples enkelhet er det ingenting i veien for at N97 kan ta luven av Iphone. For på det teknologiske plan er det ingen tvil om hvem som er sjefen.


Det nye flaggskipet til Nokia støtter opptil 48 gigabyte minne. 32 gigabyte er internt i telefonen, mens det også kan puttes inn et minnekort på opptil 16 gigabyte. Kameraet er på fem megapiksler og har Carl Zeiss-optikk. Kameraet kan ta opp video i DVD-kvalitet og den støtter delingstjenester via Ovi.
- Sammen med Ovi-tjenestene som ble annonsert i dag, vil den mobile datamaskinen Nokia N97 tilpasse seg til omverdenen og hjelpe til med å være i kontakt med de personene og tingene som er viktigst, sier viseadministrerende direktør for Nokia Nseries, Jonas Geust.
Kommer snart
Den nye modellen ble presentert under Nokia World-konferansen i Barcelona i dag. Mobilen.no er på plass i Barcelona og vil komme med en nærmere titt på telefonen i løpet av uken.
Nokia N97 vil dukke opp i butikkene i løpet av første halvår 2009 og skal koste rundt 550 euro (4.968 kroner). Dette er uten eventuelle skatter og avgifter.

Mer om
annonse