Til hovedinnhold

Hevder Apple skal lage sporingsbrikke

En helt ny produktkategori for selskapet.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Apple utvikler en Tile-liknende sporingsbrikke som skal hjelpe brukeren med å holde styr på eiendelene sine, skriver Macrumors.

De har rotet i en intern iOS 13-versjon og funnet referanser til sporingsbrikken, som i operativsystemet er vist som en hvit, rund liten brikke med Apple-logo i midten. Også 9to5Mac meldte om brikkens eksistens tidligere i år, basert på kodestrenger for produkttypen «Tag1,1» i iOS 13-koden.

Macrumors melder også at brikken får en egen fane i Apples nye «Find My»-app, ved siden av «Folk» og «Enheter».

Slik ser Apples sporingsbrikke ut i iOS 13.
Macrumors

Kan lage lyd

Som på konkurrerende produkter fra for eksempel Tile og Chipolo vil Apple-brikken kunne avgi en lyd om du ikke finner den, og du vil også kunne definere «sikre plasseringer» hvor du ikke får en varsling om du legger igjen brikken.

Om du har mistet brikken og hva enn den er festet til, vil du kunne aktivere «mistet-modus». Da vil iPhoner som befinner seg i nærheten kunne oppdage signalene fra brikken, og på den måten kunne hjelpe eieren med å finne igjen eiendelene sine.

Macrumors skriver også at de tror såkalt utvidet virkelighet vil kunne bli en nyttig funksjon med Apples sporingsbrikke. De ser for seg at du vil kunne scanne et rom med mobilen, og så vil det dukke opp en ballong i bildet som viser deg hvor brikken befinner seg.

Utbyttbart batteri

Sannsynligvis vil brikkene også få utbyttbare batterier, ifølge Macrumors, som har funnet kodestrenger som ber brukerne om å skru av bakplata og bytte batteri.

Apple har invitert til iPhone-lansering 10. september, men det er foreløpig uklart om også sporingsbrikkene vil se dagens lys på arrangementet.

Apple møter uansett tøff konkurranse. Da vi testet konkurrenten Tile Pro i fjor høst fant vi generelt svært lite å utsette – og smalt til med karakter 10 av 10.

– Med dagens teknologi er det vanskelig å se hvordan Tile Pro kunne vært stort bedre, skrev tester Torstein Norum Bugge.

annonse