Til hovedinnhold

Nå er iPhone-datoen offisiell

Apple inviterer til lansering 10. september.

Hvert år spekuleres det i datoen for lansering av nye iPhoner, og i år er intet unntak. Ryktene har lenge sagt at datoen ville bli 10. september, og nå er datoen bekreftet av Apple som har sendt ut invitasjoner til pressekonferanse i Cupertino.

Som vanlig for iPhone-lanseringene vil pressekonferansen foregå i Steve Jobs Theater i Apple Park - Apples nybygde hovedkvarter. Rundt klokken ti om morgenen California-tid vil Apple-sjef Tim Cook sprette inn på scenen for å lansere de nye produktene sammen med ringrever som Phil Schiller og Craig Federighi.

Det betyr at du kan følge Apples livestrøm og vår dekning av lanseringen fra klokken 19. på kvelden.

Det skal handle om innovasjon

Det er vanlig å forsøke å tolke invitasjonenes bruk av grafikk og skriblerier. I årets invitasjon har Apple delt opp sin tradisjonelle eplelogo i mange biter som hver har fått sin delvis transparente pastellfarge.

Enda mer kryptisk er det at den vanlige tekststrofen «By invitation only» - altså «bare for inviterte» – har blitt til «By innovation only», som kan oversettes til «bare ved innovasjon».

Ifølge ryktene skal de nye iPhonene ha betydelig oppgraderte kameraer der nye sensorer og kunstig intelligens gir nye funksjoner og muligheter sammenliknet med før. Det dreier seg om såkalt «computational photography» der dataalgoritmene som behandler informasjonen fra bildebrikkene får en vel så viktig rolle som selve de fysiske kameraene på baksiden.

Kraftig forbedrede videofunksjoner skal også være på vei, om vi skal tro en nylig rapport fra Bloomberg.

En mengde nye produkter

Ved siden av oppfølgerne til iPhone Xs og Xs Max regnes det med at vi vil få se en ny utgave av den litt rimeligere iPhone Xr-modellen, og muligens nye iPad-modeller og det går også rykter om en helt ny 16-tommers MacBook som kan dukke opp.

Vi er som vanlig til stede i salen og du kan følge med på Tek.no for alle nyhetene i tillegg til bilder, video og førsteinntrykk av produktene.

Her kan du lese mer om hva som ventes av nyheter i de neste iPhone-modellene »

annonse