Til hovedinnhold

Steve Jobs innrømmer sykdom

Apples CEO, Steve Jobs, har ikke for vane å kommentere mye av noe som helst. Spesielt ikke det som er personlig anliggende. Dette til tross, Apple sendte i dag ut et brev fra Steve Jobs i form av en pressemelding i tillegg til et brev fra Apples styre.

Det har vært heftige spekulasjoner rundt Steve Jobs' helse det siste året. Det er viden kjent at Jobs tidligere har hatt kreft og da Steve Jobs har sett tynnere og spinklere ut enn vanlig på sine siste offentlige aktiviteter i tillegg til å ikke stille på Apples siste nøkkeltale ved Macworld Expo i San Francisco – da ble det riktig så hett på ryktebørsen. Det er antakelig for å dempe spekulasjonene og for å skifte fokus over på tirsdagens nøkkeltale ved Phil Schiller at nå Jobs går ut med en pressemelding.

Steve Jobs retter brevet mot Apples fans, kunder, leverandører, presse og andre som måtte føle seg som en del av "the Apple community". "Jeg har bestemt meg for å dele noe veldig personlig med Apple-samfunnet så vi alle kan slappe av og nyte showet i morgen" starter Jobs.

I resten av brevet forteller han at etter mange tester og et valg om å komme til bunns i mysteriet rundt vekttapet at det dreier seg om en hormonell ubalanse. En sykdom som stjeler proteinene han trenger for å forbli frisk. Kuren skal være enkel og grei og går ut på å få i seg riktig næring. Legene som har vært involvert tror på en rask bedring og at vekten skal stabliseres snarlig og normaliseres når vi går mot vår og sommer.

Jobs avslutter med å fortelle at han fortsetter som overhode i Apple og lover til slutt at han skal være den første til å fortelle styret hvis han ikke lengre kan utføre sine plikter som CEO i selskapet.

Støtte fra styret

Apples styre sender også ut en kort pressemelding i forbindelse med Jobs' brev hvor de roser Jobs for å være en av de mest talentfulle og effektive sjefene i verden og bekrefter også at skulle dagen komme, hvor Steve Jobs ikke lengre vil – eller kan – utføre pliktene sine i selskapet, da vil vi vite det.

"Apple er veldig heldige som har Steve som sin leder og CEO og han fortjener vår fulle og ufravikelige støtte mens han restitueres. Han har i høyeste grad det fra Apple og dets styre" avslutter pressemeldingen.

Les hele brevet fra Steve Jobs her og uttalelsen fra Apple styre her.

Mer om
annonse