Til hovedinnhold

Apples siste år med Macworld Expo

Når Macworld Expo går av stabelen 5. januar 2009 starter Apples siste Macworld Expo. Dette melder Apple selv i en pressemelding.

Det blir også informert om at Apples CEO og frontfigur Steve Jobs ikke vil holde åpningstalen tirsdag 6. januar, men at Philip Schiller, visepresident for internasjonal produktmarkedsføring, vil avholde den tradisjonelle talen som offisielt sparker Macworld Expo i gang. Phil Schiller er heller ingen ukjent person i Apple-systemet og har stått for mange liknende taler tidligere.

Avgjørelsen om at den kommende Macworld i San Francisco blir den siste i rekken kommer av at Apple satser mer på egne events og pressekonferanser for sine produktlanseringer. Det forklares også i pressemeldingen at Apple nå når brukerne sine på flere måter enn noensinne før og at, som for så mange andre selskaper, disse messene nå blir en svært liten del av hvordan man når brukerne.

Apples butikker begynner å bli etablert, spesielt i USA, men også i resten av verden og Apples nettsteder samt Itunes-store etc. er med på å nå et bredere publikum på en mer fornuftig måte.

Apple har de siste årene trukket seg ut fra flere av likende messer, deriblant Apple Expo i Paris og NAB i Las Vegas.

Macworld Expo-ansvarlige IDG sier i forbindelse med Apples uttalelser at de likevel ser frem mot Macworld 2010 og "ser fortsatt frem til mange suksessfulle år med Macworld i årene som kommer".

Hardware vil være tilstede i San Francisco på Apples siste nøkkeltale i forbindelse med Macworld Expo i januar.

(Kilder: Apple og Macrumors)

Mer om
annonse