Nyhet

Acer lanserer nettbrett med skikkelig gromlyd

Nye «Icona Tab 10» er for dem som ønsker en fyldig filmopplevelse på nettbrettet.

Det finnes nå rimelige mange nettbrett på markedet, og for å skille seg ut forsøker produsenten noen ganger å utstyre produktene med litt spesielle egenskaper. I en fersk pressemelding har Acer nå avduket et nytt nettbrett for dem som krever litt ekstra når det gjelder media-avspilling.

Det nye nettbrettet heter «Acer Iconia Tab 10» og har først og fremst den egenskapen at det byr på en vesentlig fyldigere lydopplevelse enn mange andre nettbrett.

Virtuell surround-lyd

Iconia Tab 10 kommer i så måte med fire fronthøyttalere og DTS-HD Premium-teknologien. Dette er en løsning som både skal gi særskilt høy lydkvalitet, og som også muliggjør såkalt virtuell surround-lyd, det vil si simulering av surround-lyd fra vanlig stereo-lyd.

Det er ikke altfor mange nettbrett som kommer med DTS-HD Premium. Så sent som for under ett år siden kom Asus med det som skal ha vært det aller første nettbrettet med denne teknologien.

Av andre spesifikasjoner har nettbrettet en 10,2-tommers skjerm med full HD-oppløsning, 2 GB minne og opptil 32 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via mikro-SD. Prosessoren er en MT8163A-brikke fra MediaTek, som består av en firekjerners Cortex-A53 på 1,5 GHZ og grafikkløsningen Mali-T720.

Koster 2495 kroner

Ellers har nettbrettet et hovedkamera på 5 megapiksler, mens frontkameraet er på 2 megapiksler. De ytre målene ligger på 25,9 cm x 16,75 cm x 0,89 cm, og batteritiden skal være rundt åtte timer. Ifølge Acer skal berøringsskjermen for øvrig være mer sensitiv enn på på vanlige skjermer, takket være mindre sensorer.

Iconia Tab 10 vil bli tilgjengelig i Norge neste måned, og ligger an til å få en pris på 2495 kroner. Det blir med andre ord en relativt rimelig modell.

Acer lanserte nylig et nettbrett beregnet på spill: Predator 8 bør du imidlertid styre unna »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Acers nye nettbrett har både kvanteprikk-skjerm og skikkelig gromlyd
Les også
Lenovo skal slippe monster-nettbrett med knalloppløsning
Les også
Acers nye mobil har et batteri på hele 5000 mAh
Les også
«Switch Alpha 12» skal være verdens første i sitt slag
Les også
Acer Predator 8: Vi skjønner ikke hvordan Acer kan kalle Predator 8 et spillbrett
Les også
Lenovo pøser på med billige nettbrett
annonse