Til hovedinnhold

Lenovo skal slippe monster-nettbrett med knalloppløsning

Det kinesiske selskapet satser stort og lanserer «TV med berøringsskjerm».

Espen Irwing Swang, Tek.no

Nettbrett som fortjener betegnelsen «monster-nettbrett» er nok ennå et relativt lite segment, men nå klasker Lenovo i alle fall til med ett nytt medlem av kategorien. Det melder blant andre nettstedet GSMArena.

Det nye Lenovo-nettbrettet er riktignok ikke offisielt kunngjort, men ble avslørt via en ytelsestest på GFXBench nylig. Ifølge opplysningene fra testen får nettbrettet en størrelse på solide 18,4 tommer.

QHD-oppløsning

Dermed har modellen altså samme størrelse som Samsungs massive Galaxy Tab View, som vi tok en titt på i januar. Lenovos kjempe-nettbrett skal imidlertid skilte med en oppløsning på saftige 2560 x 1440 piksler, mot vanlige 1080p-oppløsning på Samsungs variant.

Samsung Galaxy Tab View.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Ellers indikerer GFXBench-opplysningene at nettbrettet får en Snapdragon 652 under panseret, som riktignok ikke er noe topprosessor, men solide 4 GB minne. Lagringsplassen er på 64 GB.

Hovedkameraet skal ha en oppløsning på 8 megapiksler, mens frontkameraet har 0,3 megapiksler. Batteristørrelsen og øvrig spesifikasjoner kan man bare spekulere i, og det samme gjelder pris og lanseringstidspunkt.

Har sine bruksområder

Når det gjelder dimensjoner er det for øvrig ikke utenkelig at nettbrettet er sammenlignbart med Samsungs Galaxy Tab View, som har en vekt på 2,65 kilogram og en bredde på drøye 45 centimeter.

Det er altså et høyst veldimensjonert produkt, og som vi pekte på i vår omtale av Samsungs kjempenettbrett er størrelsen relativt upraktisk til vanlig nettbrett-bruk. Imidlertid har segmentet nytteverdi som «TV med berøringsskjerm», for eksempel til kjøkkenet eller hytten.

Foretrekker du å kombinere nettbrett og PC? Dette er verdens første vannkjølte hybrid-PC »

annonse