«Switch Alpha 12» skal være verdens første i sitt slag

Acer har sluppet en vannkjølt hybrid-PC.

I en pressemelding har Acer dratt sløret av «Switch Alpha 12», som ifølge produsenten skal være verdens første hybridmodell som benytter seg av vannkjøling.

Gode spesifikasjoner

«LiquidLoop», som er navnet på Acers proprietære vannkjølingsløsning, innebærer altså at maskinen er vifteløs, og ifølge Acer svært stillegående. LiquidLoop er et lukket system som ikke bruker pumpe, men hvor væsken absorberer varmen og bruker den å bevege seg rundt i systemet.

Som navnet antyder har maskinen ellers en skjerm på 12 tommer, som har en oppløsning på høyst brukbare 2160 x 1440 piksler. Den kommer med Skylake-prosessorer ev både i3-, i5- og i7-klassen, 4 GB eller 8 GB minne og en SSD på enten 128 GB, 256 GB eller 512 GB.

Den har USB Type-C-port med USB 3.1-støtte, 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi , Bluetooth 4.0, HDMI og DisplayPort. Battertiden skal ligge på åtte timer.

Acer Switch Alpha 12.

7190 kroner i Norge

Tastaturdelen festes via en magnetisk hengsle, og er både lett og tynt, med en tykkelse på kun 5,85 millimeter. Det har også en pekeplate med full størrelse. Maskinen kommer ellers med en støttefot for både nettbrett- og PC-modus, som lar deg legge skjermen i mange valgfrie vinkler.

Maskinen støtter ikke uventet den såkalte «Continuum»-løsningen i Windows 10, som skaper en sømløs overgang for innhold og apper når du bytter fra PC- til nettbrett-modus.

Switch Alpha 12 skal lanseres i Europa i mai, og den norske startprisen vil ligge på 7190 kroner. Les mer hos Acer, og under kan du se en kjapp presentasjonsvideo av det nye produktet.

Acer slapp også nylig et nettbrett med skikkelig god lyd: Iconia Tab 10 kommer med virtuell surround-lyd »

Les også
Acer Switch Alpha 12: Det ser kanskje ut som en Surface, men dette råskinnet er laget av Acer
Les også
Acers nye bærbare er både syltynn og lekker
Les også
Acer lanserer nettbrett med skikkelig gromlyd
Les også
Acer Predator 8: Vi skjønner ikke hvordan Acer kan kalle Predator 8 et spillbrett
annonse