På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Vi skjønner ikke hvordan Acer kan kalle Predator 8 et spillbrett
Styr unna!
Innhold
- Introduksjon og førsteinntrykk
- Hvor slitesterkt er det?
- Stappfullt av apper
- Ytelse og funksjoner
- Media Master styrer lyd- og skjermprofil
- God skjerm, men hvor er lysreguleringen?
- ... og hvorfor kan den ikke regulere lysstyrken selv?
- Hva med appene?
- Dobbelt opp av skyløsninger
- Men hvordan i allverden funker dette, da?
- Ikke alt som lar seg fjerne
- Ytelse midt på stigen
- Vibrerer som et uvær, men eter batteri
- Et får i ulveklær
- Middels kamera
- Konklusjon
- Usikker slitestyrke
- God ytelse i tester, men ikke i spill
- Skjermen er god, men ikke oppsiktsvekkende
- Hvorfor gjør Acer dette med egen merkevare?
Introduksjon og førsteinntrykk
Acer er desidert mest kjent for PC-er i ymse fasonger her til lands. Men elektronikkprodusenten lager også en mengde mobiltelefoner og nettbrett. Ett av dem bærer navnet Predator 8, og er nokså spesielt. Det åtte tommer store Android-nettbrettet er nemlig spesielt rettet mot spillere.
Typiske gamerprodukter pleier å være ganske kostbare, men Predator 8 er ikke så voldsomt dyr. Rundt 3500 kroner må du regne med å betale for brettet her til lands. Da får du en nokså sær konstruksjon, med røde høyttalergriller i hvert hjørne og en sinna, litt «Eye of Sauron»-liknende logo på baksiden.
Designen roper det hele veien fra Mordor. Dette er ikke en iPad. Og det er ærlig talt litt forfriskende. Nettbrett flest har ikke så fryktelig spennende design om dagen.
Hvor slitesterkt er det?
Brettet er bygget i en plastvariant, med matt metallisk lakk over deler av konstruksjonen. Det føles noenlunde solid mellom pølseklypene.
Fasiten på slitestyrke pleier først å komme når et produkt har vært i sammenhengende bruk noen måneder, men vårt testeksemplar har vært med i sekken i noen uker nå, og jeg ser ingen synlige skavanker på brettet. Men det er litt knirk i plasten rundt én av de fire høyttalerne. Det skal være uvisst om den knirken var der fra start. Det er ikke mulig å se at noe er løst, i hvert fall.
Disse høyttalerne var i utgangspunktet noe jeg var litt skeptisk til. Plast er ofte et ålreit materiale å bygge nettbrett og telefoner i, men de tilsynelatende tynne aluminiumsgrillene ved høyttalerne virket umiddelbart som et mulig svakt punkt.
Spørsmålet er om designen, og da kanskje først og fremst størrelsen er fornuftig for spilling, og om brettet byr på tilstrekkelig ytelse og funksjonalitet til at det er noe du bør vurdere som bærbar spillkonsoll.
Stappfullt av apper
Først skal det handle litt om menyene og programvaren som følger med.
Og den er det mye av ...
Brettet vi har fått til test har 32 gigabyte innebygget lagring. Rundt 18 av dem er tilgjengelige etter første oppstart, uten at jeg har lagt til noe selv. Her er det veldig mange innholdsleverandører som har ønsket å være med på laget.
Ved siden av en forhåndsinstallert utgave av spillet Asphalt 8, finner du også utvikleren Gamelofts egen spillbutikk her. Wildtangent, en annen spillutvikler, har også fått plass. Appene abFiles, abMusic og abPhoto er vedlagt, i tillegg til apper som EZ Note, EZ Gadget, EZ Snap og EZ Tasking. Hvorfor Booking.com har en forhåndsinstallert app på et spillnettbrett vites ikke.
Også nettleserutviklerne i Opera er representert med appen Opera Max. En egen kontorpakke under navnet Office Suite har lyst til å selge deg månedsabonnement, og filutforskeren Astro vil gjerne at du skal betale for å kvitte deg med reklame. Jeg tror ikke jeg tar altfor hardt i om jeg beskriver Predator 8 som søkklastet i apper allerede fra start.
En egen hjemmeskjerm skal gi deg informasjon fra de sosiale nettverkene dine, i utgangspunktet en løsning som likner litt på det Blinkfeed gjør hos HTC og Flipboard gjør hos Samsung.
Navigering i menyene går som regel ganske raskt og smidig, men innimellom stopper det likevel opp for nettbrettet, som kjører Android 5.1 på en Atom-brikke fra Intel.
Det er altså forholdsvis greit å bruke, men er du Android-purist som foretrekker en opplevelse nærmest mulig den Google selv lager kan du like gjerne hoppe over Predator 8.
Acer skryter av at de har jobbet mye med lyd, sensorer og vibrasjonsløsninger i brettet. Meningen er at de fire høyttalerne skal gi kompromissløs lyd, samtidig som skjermsensorer og bevegelsessensorer er presise nok til at du får en best mulig spillopplevelse. Vibrasjonen skal være der som en slags «force feedback»-løsning underveis i spillopplevelsen.
Men holder brettet sine mange lovnader? Og hvor mye av dette er gimmicker vi har begrenset bruk for?
Acer Predator 8 GT-810 32 GB
Acer Predator 8 er et får i dyre ulveklær
Fordeler
- +Fin skjerm
- +Greie ytelsestall
- +Plass for minnekort
Ting å tenke på
- —Et berg av forhåndsinstallert skrot
- —Ikke spesielt god batteritid
- —Fire høyttalere som alle har dårlig lyd
- —Tidvis meget svak opplevd ytelse
- —Ingen autojustering av skjermbelysning
- —De samme innstillingene mange steder
- —Programvaren som følger med vil selge deg ting
- —Baksiden samler fingermerker som er vanskelige å ta vekk
- —Middels kamera
- —Designen sørger for at kameraet alltid er skittent
Ytelse og funksjoner
En ting som umiddelbart skuffer meg når Acer Predator 8 skal testes er lyden i de fire høyttalerne. Acer har funnet opp ordene «Quadio» og «Audiodacious» på sine markedsføringssider. I realiteten er lyden her nokså spinkel, noe som viser at antall høyttalere ikke nødvendigvis gjør så mye fra eller til for lydopplevelsen.
Én enkelt høyttaler i en iPad spiller høyere, og begge deler blir blåst ut av vannet av HTCs telefoner med doble Boom Sound-høyttalere. For all del, Boom Sound er også et oppdiktet markedsføringsbegrep, men når lyden i disse telefonene faktisk er god og høy nok til å gi mange brukere hakeslipp er det langt fra en gimmick.
Media Master styrer lyd- og skjermprofil
En egen app hører til – naturligvis – og hadde det vært noe særlig lyd å jobbe med her hadde jeg kanskje satt pris på den. Men lyden låter ikke stort bedre uansett hvordan innstillingene settes, så da er det begrenset nytte jeg får fra den. I hvert fall for lyd.
Det skal dessuten nevnes at lydforbedringene ikke er noe spesielt å hoppe i taket av med hodetelefoner heller. I hvert fall ikke på utgavene jeg har prøvd, som i hovedsak er Denons D2000- og MM400-modeller. Den beste løsningen for de fleste typer bruk virker å være standardinnstillingen, som ikke gjør noe særlig fra eller til med lyden. Da blir den også absolutt godkjent i hodetelefonene. Det skal imidlertid nevnes at det ikke blir fryktelig høyt lydtrykk, selv i disse relativt lettdrevne klokkene. Så brettet er neppe aktuelt som lydkilde for tungdrevne hodetelefoner.
Men appen som lyder navnet Media Master har heldigvis noen andre egenskaper som kan være nyttige.
Den åtte tommer store full-HD-skjermen har i utgangspunktet ålreit fargegjengivelse. Den kunne hatt høyere oppløsning, gitt at langt mindre enheter har 1440p-oppløsning i dag. Men i vanlig bruk oppleves dette som en skjerm som er tilstrekkelig god på de fleste vis, og ikke har spesielle ulemper.
God skjerm, men hvor er lysreguleringen?
Acer skryter igjen av at skjermen skal ha et voldsomt bredt fargeområde, og deler av dette kan styres i den nevnte Media Master-appen. Den har flere forhåndsvalg med ulike oppsett for skjerm og lyd, og du kan justere fargetemperatur og metning etter eget ønske. En kjekk løsning, og selv om mange andre produsenter lar deg gjøre det samme, forutsetter det ofte en tur ganske langt inn i menyene. På Predator 8 er dette enkelt tilgjengelig som en løs liten app.
Både F.Lux og den nye Night Shift-modusen i iOS 9.3 på Apple-produkter forsøker å begrense mengden blått lys vi utsettes for på kveldene. Ekspertene strides i om dette er placebo eller faktisk har noe for seg. Uansett ligger funksjonen bygget inn i Predator 8 også, og heter «Bluelight Shield» i menyene.
I utgangspunktet virket funksjonen svært overdrevet på Predator 8, og hele skjermen fikk ikke bare et gulaktig skjær, men ble rett og slett grønn. Det viser seg nemlig at intensiteten kontrolleres fra godt inni selve systemmenyene på brettet. At jeg fant skyvebryteren i det hele tatt kom av at jeg lette rundt etter det som nærmest er en selvfølgelighet på enheter til over 3000 kroner i dag. Nemlig en automatisk lysinnstilling.
... og hvorfor kan den ikke regulere lysstyrken selv?
I utgangspunktet var ikke håpet om å finne en slik særlig stort. Brettets uvanlige design gjør at eventuelle sensorer over skjermen er godt synlige, og der er det kun en kameralinse å se. De øvrige svarte feltene som ofte indikerer lyssensorer og nærsensorer er ikke her. Sistnevnte er det ikke farlig med, siden dette ikke er en telefon som skal holdes mot øret, men hvorfor kan det ikke stille lyset selv?
Vel, da er det desto viktigere at det er fort gjort å regulere lyset ved behov. Det er det ikke. Nedtrekksmenyen har en rekke andre hurtigvalg, men den gjør ingen forskjell på hvor mange fingre man trekker den ned med. Trekk flere ganger, og menyen blir stående. Bom fast. Greit, det er ikke noe ekstra felt her med skyvebryter for lyset. Eller kanskje det er det? Joda, en egen knapp som heter «Mer» avslører den vante skyvebryteren for lyset.
Menyen kan ikke organiseres av brukeren selv, og om den ikke er direkte vanskelig av seg er det i hvert fall flere skritt involvert i lysreguleringen enn jeg hadde foretrukket. Spesielt når skjermen ikke selv kan regulere intensiteten.
Hva med appene?
Det er til dels overveldende når man støter på et produkt med så mye ekstra innhold som det Acer Predator 8 har. For noen betyr det timer med rydding i menyer og tilpasning, mens for andre betyr det rot som blir liggende og kanskje aldri blir brukt. Men hva er egentlig nyttig av programvaren som følger med?
Det er en del av programvaren her som ender med å bli dobbelt opp. Her er det for eksempel en ordinær galleri-app, så vel som appen abPhoto. Sistnevnte er også et bildegalleri, men den vil veldig, veldig gjerne at du skal koble deg til Acers skytjeneste for at du skal få fullt utbytte.
Da jeg gjorde det fikk jeg beskjed om at jeg kunne få et gratis prøveabonnement på abPhoto Premium. Prøveperioden viste seg å være på massive to år. Men da jeg klikket på varselet så det ut til at jeg alt hadde tjenesten. Varselet forble likevel til jeg x-et det bort. Da gikk appen i stedet over til å mase om at jeg måtte koble opp PC og mobil til samme løsning. Igjen klikket jeg meg inn for å se om «informasjonen» kunne fjernes. En knapp lot meg velge å gjøre dette senere, men reklamen forble. Og denne gangen lot den seg ikke trykke vekk.
Ellers er appen relativt begrenset sammenliknet med den ordinære galleriløsningen. Den virker å ha langt mer fokus på å promotere Acers sky enn på å være nyttig.
Dobbelt opp av skyløsninger
Det samme gjelder i og for seg også abMusic og abFiles. Hvis du er villig til å la et nettbrett bygge om på skyverdenen din kan det hende disse appene er greie, men siden de ikke forholder seg til andre løsninger blir de fint lite nyttige ellers.
Da tar vi mye heller i på tilbudet om 10 gigabyte gratis lagring hos Dropbox i tospann med den vanlige galleriløsningen som virker utmerket. I praksis er det den vanlige fotovisningen fra Android, om enn med et Acer-spesifikt ikon i menyene.
Men som vi har vært innom. Det er flere Acer-spesifikke apper her. Av de fem appene i Iconia Suite, der alle har forstavelsen EZ, er det egentlig bare EZ Note jeg forstår hvorfor tar opp plass i selve appmenyen.
Hver av de andre er snarveier til hver sin enkle innstilling. EZ Snap gir det for eksempel bare en kjapp infoskjerm om at du kan ta skjermdumper ved å klype sammen tre fingre over skjermen. Neste steg er én enkelt av/på-skyver. Hvorfor er ikke dette bare i innstillingsmenyen? Eller i det minste samlet i én app. Å ha fire apper for fire innstillinger er, vel ... irriterende.
Det sagt er flere av funksjonene nyttige. Lettvint løsning for skjermdumper? Ja takk! Det er vanskelig å klage over EZ WakeUp også. Funksjonen lar meg vekke opp brettet ved å legge fem fingre på skjermen, og den fungerer meget godt. Den har også et par andre fingerkombinasjoner å velge i, men disse er mer spesifikke med mulighet til å starte opp enkeltapper. I praksis ble det til at jeg brukte femfinger-snarveien og glemte å bruke resten.
Men hvordan i allverden funker dette, da?
En annen av appene heter EZ Tasking. Den leder til en løsning for delt skjerm mellom to apper. Starter du appen får du opp en kort instruks, med beskjed om å trykke på en knapp på snarveislinjen nederst på skjermen. Trykker du på den kan du velge en annen app til å oppta øvre del av skjermen, mens EZ Tasking-skjermbildet fortsatt opptar nedre del av skjermen. Det tok flere av oss flere forsøk å skjønne oss på dette.
Vi tok skylappene på og forsøkte flere ganger å få selve appen til å gjøre det vi trodde den skulle. Det fikk vi aldri til, og var klare til å avskrive hele funksjonen da vi oppdaget at ikonet for delt skjerm dukker opp uansett (!) nede på snarveislinjen. Å starte funksjonen via den, uten å gå gjennom appen i det hele tatt, fungerte helt fint.
Hva i allverden Acer mener er enklere, eller EZ - easy, ved å inkludere en app som ikke faktisk fungerer til å prøve funksjonen den skal vise frem aner vi ikke. Hadde ikke appen vært inkludert ville vi neppe hengt oss opp i dette i det hele tatt, og heller bare trykket på knappen.
Ikke alt som lar seg fjerne
Vi rev oss i håret ved flere anledninger, og i tillegg konstaterte vi at appvariantene ikke lar seg avinstallere. Til slutt fant vi akkurat de samme valgene inni innstillingsmenyen.
Har Acers utviklere i det hele tatt tenkt da de fant på dette her? I så fall vil vi gjerne vite hva de har tenkt.
De rene reklameappene hopper vi over, ettersom de i og for seg er helt greie. Skal du faktisk bestille flyreiser kan det godt hende du setter pris på at Booking.com er forhåndsinstallert, men enten du liker andre tjenester bedre eller ikke trenger slike tjenester, kan den i hvert fall fjernes. Acers egne ab-apper som vi var innom tidligere kan deaktiveres, slik at de i hvert fall ikke synes i menyene.
Vi gir dermed opp å forsøke å bruke den medfølgende programvaren til så veldig mye fornuftig. I stedet laster vi inn en liten haug spill. Det er jo tross alt det brettet skal brukes til, så kanskje det henger bedre på greip der?
Ytelse midt på stigen
Acer Predator 8 har en av Intels Atom-brikker under skjermen. Selv om disse brikkene virker å dukke opp litt oftere enn før er det fortsatt en relativt uvanlig løsning. Denne brikken har fire prosessorkjerner i tillegg til 16 kjerners grafikk.
Utgaven av Atom som sitter i Predator 8 heter Atom x7-Z8700, og begynner å trekke på månedene. I rettferdighetens navn er det også begynt å bli to-tre måneder siden Predator 8 dukket opp på det norske markedet, etter fjorårets lansering på IFA-messen i Berlin.
Uansett betyr dette at det den mobile ytelsesverdenen har gått litt videre siden brikken kom, og vi blir ikke særlig overrasket av at resultatene havner litt midt på treet. I hvert fall i Geekbench og i AnTuTu.
untitled linkDerimot ser vi at brikken fortsatt trekker friskt akkurat der den skal gjøre det. 3D Mark-tallene er nemlig oppløftende, og overgår resultatene fra flere av de mer påkostede telefonene og nettbrettene på markedet. Selv om brettet forøvrig virker litt ufokusert og rotete har altså Acer truffet blinken rimelig godt på denne fronten.
Målt ytelse er én ting. Praktisk og opplevd ytelse trenger ikke å være det samme. Det første spillet jeg tok turen innom var Beach Buggy Blitz fra Vector Unit. Det er normalt et relativt krevende kjørespill, om enn med tegneseriaktig grafikk. Rett og slett litt Mario Cartsk. Så lenge man tipper over middels priset utstyr er det som regel tilstrekkelig til å få en god spillopplevelse her.
Predator 8 gir en helt grei opplevelse her, men av og til snubler bildeflyten litt, med bilder som flimrer forbi en ekstra gang. Det skjer ikke hele tiden, men noen ganger i løpet av et løp forekommer det.
Acers skryt av spesielt presis sensorteknologi merker jeg absolutt ingenting til. Styring ved hjelp av gyroskop og akselerometer fungerer greit, men det oppleves vel så presist andre steder.
Jeg hoppet videre til Epoch 2, et skytespill der man bare behøver å ha begrenset kontroll over spillkarakteren, men der grafikken rundt rendres i 3D og er relativt lekker. Her funker alt vesentlig bedre enn i Beach Buggy Blitz. Responsen er mer kontant og flyten i grafikken er god. Det hele ser lekkert ut på skjermen og alt er velstand.
Vibrerer som et uvær, men eter batteri
Bilspillet Asphalt 8 fra Gameloft følger med. Og det er ett av få spill jeg har kjørt på dette brettet som får vibrasjonsmotorene i Predator 8 til å ta helt av. Acer hevder nemlig å ha bygget inn vibrasjon som likner på det du får fra konsollkontrollere rett i nettbrettet. De fleste mobildingser kan vibrere, men her har Acer sine ord i behold.
Det rister og det står på og jeg ble rett og slett litt sliten i klypene av noen minutter med billøp. Akkurat som når man blir engasjert i et vanlig konsollspill og klemmer litt ekstra hardt på kontrolleren. Batteritiden lider imidlertid under dette. Jeg startet en runde med Asphalt 8 på rundt 20 prosent batteri, og under en halvtime senere var det 9 prosent igjen «på tanken».
Da er det mer irriterende at bildeflyten heller ikke her er helt innafor. Det går tross alt ganske greit å spille, og kontrollene er responsive nok. Men inntrykket hadde vært mye bedre dersom det fløt skikkelig. Og dette er faktisk ganske viktig. Er det noen som virkelig er opptatt av nettopp flyt og bilder per sekund, så er det de samme spillerne som Acer forsøker å markedsføre dette brettet til.
Et får i ulveklær
Dette er ikke en Predator av samme rang som PC-utstyret med samme merkelapp, og det er synd. Predator 8 er ikke like svindyr som mange av de andre produktene i samme serie, men den er fortsatt ikke billig til et sted mellom 3500 og 3900 kroner.
Det er ikke til å komme fra at mange av Acers påstander om dette brettet er rene gimmicker. Fine ord og veldreid PR-arbeid, men ikke nødvendigvis noe jeg ville betalt ekstra for.
Men på sitt beste, med spill på skjermen, kan det være engasjerende og fint å bruke. En ting som ikke er en gimmick er utformingen med utstikkende høyttalere i hvert hjørne. Det gjør faktisk brettet bedre å holde når det blir mye action og fingrene er slitne.
Middels kamera
Et fem megapikslers kamera bor på baksiden av Predator 8. Det er ikke delen av brettet som har blitt brukt mest i testperioden, men generelt blir bildene midt på treet.
Kameraet er ikke så glad i innendørs omgivelser. Selv ikke ved relativt god belysning. Appen er dessuten ganske treg av seg.
At mange vil ønske å ta bilder med nettbrett er ikke til å komme fra, selv om formfaktoren strengt tatt ikke er optimal for det. Til tross for at Predator 8 er et forholdsvis kompakt brett har det faktisk dårligere ergonomi for kamerabruk enn mange andre brett. Det er jo tross alt designet for å bli holdt langs kortsidene.
Ved de fleste andre typer bruk enn fotografering er det altså laget for at du skal klemme til rundt området der optikken er plassert. Du må aldri forsøke å ta bilder med dette brettet uten først å ha pusset linsen. Det er en god huskeregel generelt for mobile enheter, men det gjelder spesielt for dette nettbrettet.
Acer Predator 8 GT-810 32 GB
Acer Predator 8 er et får i dyre ulveklær
Fordeler
- +Fin skjerm
- +Greie ytelsestall
- +Plass for minnekort
Ting å tenke på
- —Et berg av forhåndsinstallert skrot
- —Ikke spesielt god batteritid
- —Fire høyttalere som alle har dårlig lyd
- —Tidvis meget svak opplevd ytelse
- —Ingen autojustering av skjermbelysning
- —De samme innstillingene mange steder
- —Programvaren som følger med vil selge deg ting
- —Baksiden samler fingermerker som er vanskelige å ta vekk
- —Middels kamera
- —Designen sørger for at kameraet alltid er skittent
Konklusjon
Acer Predator 8 er et nettbrett som markedsføres mot spillere. Det har en design som skiller seg kraftig ut fra mengden, med fire hjørnemonterte høyttalere, som ifølge Acer skal spille svært høyt.
Brettet koster 3500 kroner, og er dermed ikke billigst i flokken, og har litt å leve opp til. I hvert fall om man skal tro på Acers voldsomme markedsføringsord om brettet.
Usikker slitestyrke
Plast er byggematerialet som gjelder her. Foruten høyttalergrillene rundt, som er i metall. En av disse rakk å begynne å knirke ved belastning i løpet av testperioden. Belastning vil den jo bli utsatt for når det går hardt for seg i spillingen. Det er vanskelig å si om knirkingen skyldes slitasje ved bruk, eller at brettet har ligget i ryggsekken på vei til og fra jobb, men det er ikke fryktelig tillitvekkende for slitestyrken.
En annen ting som ikke er fryktelig tillitvekkende er at nettbrettet er stappfullt av apper. Vårt eksemplar har i utgangspunktet 32 gigabyte intern lagring. Rundt 18 er ledig, og det er ikke alt i det enorme villnisset av apper som lar seg avinstallere for å frigjøre plass.
Det er heller ikke mulig å organisere menyene slik man selv vil, til tross for at Acer tydeligvis har lagt ned relativt store ressurser i å tilpasse det sin egen visjon for et spillbrett.
God ytelse i tester, men ikke i spill
De fire høyttalerne spiller relativt høyt for høyfrekvente lyder, men går knapt ned i mellomtoneområdet. De er slitsomme å høre på, og Acers påstand om at Predator 8 er «Audiodacious» er rent pølsevev. Lyden er bedre når hodetelefoner er koblet til, men det spiller ikke så høyt at vi ville koblet til tungdrevne hodetelefoner.
I ytelsestester kommer brettet ganske godt ut. Det legger seg midt på treet i generell ytelse, mens det bikker opp til vesentlig høyere sjikt for spillytelse. Da er det synd at vi ofte merket svak ytelse både i menyer og spill. Dette glir på ingen måte så pent som Predator-merkelappen skulle antyde.
Menyene er ikke alltid helt stabile heller. Små heng dukker opp fra tid til annen. Et spillnettbrett skal ikke hakke merkbart når man blar mellom hjemmeskjermene. Men det gjør Predator 8 til tider.
Skjermen er god, men ikke oppsiktsvekkende
Skjermen er forøvrig god, og Acer mener den skal ha både et voldsomt fargeområde og særs gode sensorer. Vi konkluderer med at Predator 8 har en skjerm. Den er pen å se på, og det er ingenting galt med berøringsfølsomheten i den. Men at den skal være så mye bedre enn i konkurrerende produkter merker vi ikke så mye til.
I det hele tatt er dette et greit nok nettbrett på en del vis, men når det bare er tre hundrelapper opp til Apples iPad Mini 4 er det svært vanskelig å forstå hvorfor noen skulle velge dette nettbrettet her i stedet. Apples minste nettbrett er i praksis en krympet utgave av iPad Air 2-nettbrettet som er både brukervennlig og svært kraftig. Vil du ha et spillbrett med Android? Vær så god. Nvidia Shield K1 er 1600 kroner billigere, raskere på alle måter, og koster rundt 1900 kroner.
Nvidias alternativ kan dessuten strømme heftige spill fra PC-en din, eller skyen, slik at du faktisk får litt av spilluniverset du ellers er vant til med deg på liten skjerm.
Hvorfor gjør Acer dette med egen merkevare?
Det er i det hele tatt bittelitt provoserende at Acer har plassert Predator-logoen på dette nettbrettet. Serien er ellers kjent for å by på gode spesifikasjoner og funksjonalitet slik som G Sync i skjermene, som gir uovertruffen bildeflyt. Bildeflyten i spill på Predator 8 er jo tidvis ikke i nærheten av akseptabel under krevende spill, og dette er normalt ikke noe undertegnede er så veldig kresen på.
Vi ender lavt på karakterskalaen i denne omgangen, og at vi ikke ender enda lavere kommer av at Predator 8 tross alt er et nettbrett som fungerer noenlunde greit. Men det lever hverken opp til pris eller lovnader, så er du på jakt etter et nettbrett til å spille på bør du se etter noe annet.
Acer Predator 8 GT-810 32 GB
Acer Predator 8 er et får i dyre ulveklær
Fordeler
- +Fin skjerm
- +Greie ytelsestall
- +Plass for minnekort
Ting å tenke på
- —Et berg av forhåndsinstallert skrot
- —Ikke spesielt god batteritid
- —Fire høyttalere som alle har dårlig lyd
- —Tidvis meget svak opplevd ytelse
- —Ingen autojustering av skjermbelysning
- —De samme innstillingene mange steder
- —Programvaren som følger med vil selge deg ting
- —Baksiden samler fingermerker som er vanskelige å ta vekk
- —Middels kamera
- —Designen sørger for at kameraet alltid er skittent