Tek.no

Test Acer Predator 8

Vi skjønner ikke hvordan Acer kan kalle Predator 8 et spillbrett

Styr unna!

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
4 Apr 2016 14:00

Introduksjon og førsteinntrykk

Acer er desidert mest kjent for PC-er i ymse fasonger her til lands. Men elektronikkprodusenten lager også en mengde mobiltelefoner og nettbrett. Ett av dem bærer navnet Predator 8, og er nokså spesielt. Det åtte tommer store Android-nettbrettet er nemlig spesielt rettet mot spillere.

Typiske gamerprodukter pleier å være ganske kostbare, men Predator 8 er ikke så voldsomt dyr. Rundt 3500 kroner må du regne med å betale for brettet her til lands. Da får du en nokså sær konstruksjon, med røde høyttalergriller i hvert hjørne og en sinna, litt «Eye of Sauron»-liknende logo på baksiden.

Designen roper det hele veien fra Mordor. Dette er ikke en iPad. Og det er ærlig talt litt forfriskende. Nettbrett flest har ikke så fryktelig spennende design om dagen.

Hvor slitesterkt er det?

Brettet er bygget i en plastvariant, med matt metallisk lakk over deler av konstruksjonen. Det føles noenlunde solid mellom pølseklypene.

Fasiten på slitestyrke pleier først å komme når et produkt har vært i sammenhengende bruk noen måneder, men vårt testeksemplar har vært med i sekken i noen uker nå, og jeg ser ingen synlige skavanker på brettet. Men det er litt knirk i plasten rundt én av de fire høyttalerne. Det skal være uvisst om den knirken var der fra start. Det er ikke mulig å se at noe er løst, i hvert fall.

Disse høyttalerne var i utgangspunktet noe jeg var litt skeptisk til. Plast er ofte et ålreit materiale å bygge nettbrett og telefoner i, men de tilsynelatende tynne aluminiumsgrillene ved høyttalerne virket umiddelbart som et mulig svakt punkt.

Spørsmålet er om designen, og da kanskje først og fremst størrelsen er fornuftig for spilling, og om brettet byr på tilstrekkelig ytelse og funksjonalitet til at det er noe du bør vurdere som bærbar spillkonsoll.

Stappfullt av apper

Først skal det handle litt om menyene og programvaren som følger med.

Og den er det mye av ...

Brettet vi har fått til test har 32 gigabyte innebygget lagring. Rundt 18 av dem er tilgjengelige etter første oppstart, uten at jeg har lagt til noe selv. Her er det veldig mange innholdsleverandører som har ønsket å være med på laget.

Ved siden av en forhåndsinstallert utgave av spillet Asphalt 8, finner du også utvikleren Gamelofts egen spillbutikk her. Wildtangent, en annen spillutvikler, har også fått plass. Appene abFiles, abMusic og abPhoto er vedlagt, i tillegg til apper som EZ Note, EZ Gadget, EZ Snap og EZ Tasking. Hvorfor Booking.com har en forhåndsinstallert app på et spillnettbrett vites ikke.

Også nettleserutviklerne i Opera er representert med appen Opera Max. En egen kontorpakke under navnet Office Suite har lyst til å selge deg månedsabonnement, og filutforskeren Astro vil gjerne at du skal betale for å kvitte deg med reklame. Jeg tror ikke jeg tar altfor hardt i om jeg beskriver Predator 8 som søkklastet i apper allerede fra start.

Predator 8 har tungt modifiserte menyer med mye programvare fra Acer. Ikke alt kan fjernes. I bildet i midten har vi imidlertid lagt til noen titler selv også.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Skjermen er helt grei og har full-HD-oppløsning. Acer selv bruker ordet ColorBlast for å beskrive fargene. Det er en helt vanlig fargeskjerm der innsynsvinkelen kunne vært et par hakk bedre.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En egen hjemmeskjerm skal gi deg informasjon fra de sosiale nettverkene dine, i utgangspunktet en løsning som likner litt på det Blinkfeed gjør hos HTC og Flipboard gjør hos Samsung.

Navigering i menyene går som regel ganske raskt og smidig, men innimellom stopper det likevel opp for nettbrettet, som kjører Android 5.1 på en Atom-brikke fra Intel.

Det er altså forholdsvis greit å bruke, men er du Android-purist som foretrekker en opplevelse nærmest mulig den Google selv lager kan du like gjerne hoppe over Predator 8.

Acer skryter av at de har jobbet mye med lyd, sensorer og vibrasjonsløsninger i brettet. Meningen er at de fire høyttalerne skal gi kompromissløs lyd, samtidig som skjermsensorer og bevegelsessensorer er presise nok til at du får en best mulig spillopplevelse. Vibrasjonen skal være der som en slags «force feedback»-løsning underveis i spillopplevelsen.

Men holder brettet sine mange lovnader? Og hvor mye av dette er gimmicker vi har begrenset bruk for?

Acer Predator 8 GT-810 32 GB
3
Dårlig

Acer Predator 8 GT-810 32 GB

sitat"Acer Predator 8 er et får i dyre ulveklær"
 • Krysse av
  Fin skjerm
 • Krysse av
  Greie ytelsestall
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Bytt
  Et berg av forhåndsinstallert skrot
 • Bytt
  Ikke spesielt god batteritid
 • Bytt
  Fire høyttalere som alle har dårlig lyd
 • Bytt
  Tidvis meget svak opplevd ytelse
 • Bytt
  Ingen autojustering av skjermbelysning
 • Bytt
  De samme innstillingene mange steder
 • Bytt
  Programvaren som følger med vil selge deg ting
 • Bytt
  Baksiden samler fingermerker som er vanskelige å ta vekk
 • Bytt
  Middels kamera
 • Bytt
  Designen sørger for at kameraet alltid er skittent

Les også