Til hovedinnhold

Telia lanserer nytt trådløst bredbånd

Skal kunne bruke 5G om ikke lenge.

Snart får du 5G via denne antennen.

Telia lanserer nå et nytt bredbåndsprodukt, via Get, som også vil få 5G-støtte i løpet av året. Løsningen er ment som et alternativ til blant annet forbrukere som i dag har nett-tilgang via kobbernettet – som er i ferd med å fases ut.

Det nye produktet heter trådløst bredbånd, eller fixed wireless access (FWA), og vil altså i førsteomgang ta i bruk det eksisterende 4G-nettet.

Bruker uteantenne og ruter innendørs

Det nye systemet vil trenge en montering av en utendørsantenne, som installeres av Telia. I tillegg til at du får en ruter inne som er levert av Zyxel, og skal støtte Wi-Fi 6-grensesnittet.

Tek.no har allerede testet ut rutere med Wi-Fi 6. Det kan du lese mer om her.

Ifølge selskapet vil en av fordelene ved å velge bredbånd over mobilnettet være at du blant annet slipper å gravearbeid som andre løsninger ofte innebærer.

Les også
Telenor lanserer 5G
Ruteren fra Zyxel skal se slik ut.

5G kommer i år

Videre skriver selskapet at de vil åpne opp for 5G-dekning i flere norske byer utover i 2020. Da vil hastighetene ligge på 100 megabit i sekundet (Mbps), og trolig vil responsen i nettet være langt raskere.

Det vil i så fall komme de som liker å spille skytespill til gode. Som ofte er avhengig av lav responstid for å henge med.

Og 5G vil åpnes forløpende etter dette, og skal etter planen være landsdekkende innen 2023.

Dermed følger Telia tett på Telenor, som for bare noen uker siden åpnet sitt 5G-nett for kommersielt brukt i noen utvalgte byer.

Les også
– Tidenes raskeste nettopplevelse

Flere hastigheter å velge blant

Det nye trådløse bredbåndet vil altså inntil videre bruke 4G-nettet, men det betyr ikke at du får en treg løsning av den grunn. Den raskeste linjen skal fortsatt klare 75 Mbps.

I tillegg til den raskeste løsningen, kan du også velge mellom 25 og 50 Mbps også. Alle de tre valgene har en fast månedspris, men selskapet opplyser ikke om hva det koster.

I prisen følger utendørsantennen, ruteren og den digitale sikkerhetstjenesten Trygg på Nett med.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Midt i corona-krisen slukkes 3G-nettet: – Viktigere enn noen gang, sier Telenor
annonse