Til hovedinnhold

Philips’ Android-TV-er kommer nå til Europa

Fem nye modeller er straks her.

Philips

De Android-baserte TV-ene fra Philips skal nå være klare for Europa, etter at Philips trakk dem frem fra hatten på årets CES-messe i Las Vegas. På CES fikk vi høre at de første Android-baserte TV-ene ville være å finne blant toppseriene, mens resten av modellene ville flyttes over i løpet av 2015.

Nå har Philips hatt sitt eget smart-TV-system lenge, men det er likevel gode grunner til at de bytter beite. Når samtlige produsenter skulle utvikle sitt eget smart-TV-konsept ble det mange løsninger som bare var halvveis gode, de var preget av tregheter, manglende innhold og var naturlig nok proprietære over hele linjen.

Ved å bytte til Android får Philips et gjennomprøvd operativsystem, med fantastisk mye innhold.

Android passer godt

Philips 55PFS8109.

Det er flere grunner til å velge nettopp Android, blant annet at operativssystemet dekker de fokusområdene som Philips har på TV-fronten fremover. Dette går blant annet på avspilling av lineært innhold, typisk vanlig TV eller en leiefilm. I tillegg er Android en god plattform for enkel spilling, og den har et fokus mot å ha TV-en som den sentrale bestanddelen for et smarthus.

Nå er de første modellene klare, og det er fem TV-er som får Android-behandling, der samtlige er å finne i 8000-serien. De aktuelle modellene er igjen fordelt på tre underserier, nemlig PFS8109, PFS8209 og PUS8809.

De to første kommer i en 48- og en 55-tommers modell. Sistnevnte serie kommer kun med 55-tommers panel. PUS8809 kommer med 4K Ultra HD-oppløsning, mens de andre modellene må ta til takke med Full HD.

Samtlige av modellene kjører med Android 4.2.2, bedre kjent som Jelly Bean. TV-ene frister også med spesielle lysløsning, Ambilight, som lyser opp veggen bak TV-en i tak med bildet på TV-en.

Noen priser er ikke klare enda, men du kan sette opp et gratis prisvarsel via Prisguiden.
Sett opp prisvarsel for Philips 55PFS8109
Sett opp prisvarsel for Philips 55PFS8209
Sett opp prisvarsel for Philips 48PFS8109
Sett opp prisvarsel for Philips 48PFS8209

Konkurrenten LG velger en annen løsning, de går for nettbaserte WebOS »

(Kilde: Philips)

annonse