Nå vil Spotify slå ned på «familiedeling» igjen

Planlegger å be om bevis på at man deler adresse.

2018-tall fra Billbord viser at nesten halvparten av Spotifys betalende abonnenter har et familieabonnement. Spotify har lenge mistenkt at en betydelig andel av disse egentlig ikke er i familie eller bor sammen slik det kreves, men i stedet er venner eller kollegaer som urettmessig nyter godt av den lavere prisen.

Nå kan Spotify være i ferd med å ta grep mot misbruket av familieabonnementet. I nye avtalevilkår krever nemlig selskapet at hver enkelt familiebruker skal kunne dokumentere at de bor på samme adresse. De tar også forbehold om at de fremover kan be familieabonnentene om å verifisere adressen sin med jevne mellomrom.

Fra vilkårene til familieabonnementet.

Kan kansellere abonnement

Spotifys familieplan lar inntil seks personer dele et strømmeabonnement til 169 kroner per måned. For å kvalifisere til abonnementet må man være i familie og inngå i samme husholdning, står det i de nye vilkårene.

Det er uklart om Spotify faktisk vil be familieabonnentene sine om å oppgi adressebevis som vilkårene åpner for. Dersom de kommer til det steget og du ikke kan verifisere tilhørigheten til en husholdning forbeholder imidlertid Spotify seg retten til å kansellere abonnementet ditt.

Det som tilsier at Spotify vil håndheve disse mulighetene er sjansen til å få flere mer inntektsbringende enkeltabonnementer fra personer som ikke kvalifiserer for familieabonnementer. Selskapet vil likevel måtte veie denne oppsiden mot risikoen for at personer som kastes ut fra det gunstige abonnementet hopper over til en konkurrerende tjeneste, som Apple Music.

Tidligere i år ble det kjent at Apple Music har fått flere betalende abonnenter enn Spotify i USA, selv om Spotify fortsatt leder på globalt nivå.

Mislykket forsøk i fjor

I fjor forsøkte også Spotify å redusere misbruk av abonnementet. Da testet de et system hvor brukere måtte oppgi GPS-lokasjonen sin for å fortsette å lytte til musikk. Dette systemet ble imidlertid aldri rullet ut til andre enn noen få testbrukere da det ble reist flere bekymringer rundt lovlighet og personvern til kundene.

Visste du at du kan blokkere artister på Spotify?
Gjør dette for å aldri høre dem igjen »

(Kilde: The Verge)

Les også
I dag endrer Spotify fokus
Les også
EU skal etterforske Apple etter Spotify-anklager
Les også
Spotify tester abonnement for par
Les også
Spotify slår ned på abonnementsdeling med venner
annonse