Tek.no

Nyhet

Spotify tester abonnement for par

Billigere en familieabonnement.

Niklas Plikk, Tek.no
30 Mar 2019 19:00

I Danmark og en håndfull andre land har Spotify begynt å teste ut et nytt type abonnement ment for par, kalt Premium Duo. Prismessig legger det seg midt mellom et vanlig Spotify-abonnement og det dyrere familieabonnementet som kan deles av opptil seks personer. Det melder The Verge.

Billigere og med nye funksjoner

Det største trekkplasteret her er naturligvis prisen. For 12,49 euro er det mye å spare sammenlignet med to separate Premium-abonnement til totalt 19,98 euro, eller et familieabonnement til 16,90 euro.

I tillegg kommer Duo-abonnementet med litt ny funksjonalitet. En ny tjeneste kalt Duo Mix lager automatisk spillelister basert på begges lyttevaner, som en utvidet versjon av den vanlige Daily Mix. Det er også implementert en enklere måte for paret å dele selvlagde spillelister seg imellom.

Krever adressen din

For å bekrefte at man faktisk er et par er man nødt til å registrere samme adresse når man bestiller abonnementet. Brukervilkårene krever allerede dette av de som deler familieabonnement, men dette er første gang de faktisk krever det i registreringsfasen.

Premium Duo er som sagt bare i testfasen, og Spotify har ennå ikke sagt om det vil bli et fast abonnement. Foreløpig er det bare tilgjengelig i Danmark, Colombia, Chile, Irland og Polen. Hvorfor de valgte akkurat disse fem landene, og ikke hjemlandet Sverige, er heller ikke kjent.

Les også: Gratis-brukerne får enda en «Premium»-funksjon

Les også
Nå vil Spotify slå ned på «familiedeling» igjen
annonse