Nyhet

Spotify slår ned på abonnementsdeling med venner

Tvinger brukere til å dele GPS-lokasjonen sin.

Blant andre nettstedet The Verge melder nå at Spotify tilsynelatende har iverksatt tiltak for å begrense delingen av abonnementer på tjenesten sin.

I rapporter som først ble omtalt av tyske Spiegel Online kommer det frem at brukere som benytter seg av Spotifys familieabonnement har begynt å motta e-poster som ber om GPS-posisjonen til brukerne.

Dette gjøres for å bekrefte at alle brukerne som er registrert på familieabonnementet bor på samme sted.

Kan miste abonnementet

Ifølge e-postene risikerer brukerne som ikke deler GPS-posisjonen sin å miste abonnementet. Tilsynelatende dreier det seg altså om en metode for å forhindre deling av abonnementene, noe brukere benytter seg av for å spare penger.

Det skal være brukere i hovedsaklig USA og Tyskland som har mottatt e-postene, og det er uvisst hvor mange øvrige Spotify-abonnementet som har mottatt tilsvarende meldinger fra tjenesten.

Dette er meldingen som ble sendt ut til brukere om å verifisere hjemadressen.

Som The Verge peker på har flere brukere kritisert e-postene på grunnlag av at mange familier ikke bor sammen, men samtidig presiserer Spotify med liten skrift at familieabonnementet gjelder for opptil fem person som bor på samme adresse.

Ingen kommentar fra Spotify

I en uttalelse til nettstedet Engadget sier en representant for Spotify at verifikasjonen av hjemmeadressen kun var en tidsbegrenset test utført blant et antall brukere i fire markeder, deriblant USA.

– Vi tester alltid nye produkter og opplevelser hos Spotify, men har ingen ytterligere nyheter å dele angående denne spesifikke funksjonen på nåværende tidspunkt, sa Spotify til Engadget.

Dermed er det uvisst om eller når denne nye verifikasjonen av hjemadresser vil bli rullet ut til bredere brukermasser.

Nettstedet Billboard var nylig i kontakt med kilder som hevdet at Spotifys omsetning per betalende bruker er i ferd med å synke, hovedsaklig på grunn av nettopp familieabonnementene, hvor opptil seks brukere kan strømme musikk for 149 kroner i måneden.

Et vanlig, individuelt abonnement koster til sammenligning 109 kroner per måned. Ifølge Billboards kilder skal rundt 30 prosent av nye Spotify-abonnementer være familieabonnementer.

Les også: Vi har prøvd spillenes Netflix »

Les også
Nå vil Spotify slå ned på «familiedeling» igjen
Les også
Spotify har fått 40 prosent flere abonnenter
Les også
Google sporer deg selv om du har skrudd av posisjonsloggen
annonse