Nyhet

Trådløs overføring 30 prosent tregere

Den elektroniske hverdagen blir stadig mer trådløs – med Wi-Fi-overføring av alt fra filer mellom bærbare PC-er til musikk fra PC-en til stereoanlegget. Når det kommer til Internett er det likevel ikke bare fryd og gammen i forhold til gamle, trådete tider.

En ny undersøkelse fra selskapet Epitiro, som baserer seg på bredbåndsanalyser, viser at mikrobølger og andre typer hjemmeelektronikk forstyrrer nedlastingsytelser. Ytelsen ble i gjennomsnitt satt ned 30 prosent i forhold til trådet Ethernet-tilkobling.

Gjelder ikke alle

De fleste nettsurfere vil uansett ikke legge merke til noen forskjell, i følge Epitiro. De nedsatte ytelsene gjelder først og fremst spilling på nett, Skype-samtaler og videostreaming som kan oppleve økt ventetid og tap av data.

For å bedre ytelsene anbefaler Epitiro å plassere apparatet man bruker nærmere den trådløse ruteren, men da mister den trådløse funksjonen litt av poenget. Et annet alternativ vil være å installere noe à la et HomePlug-produkt, som benytter seg av eksisterende strømkilder i hjemmet for å skape en stabil Internett-tilkobling.

Epitiros undersøkelse fant sted mellom november 2010 og februar 2011. Selskapet overvåket 14 001 nettverkstilkoblinger i flere forskjellige land, blant annet USA, England, Italia og Spania.

(Kilder: Electronic House, Reuters)

Les også
London kan få gratis WiFi
Les også
Vil forby trådløst nett på skoler
Les også
Sett fart på nettverket
Les også
Trådløs ruter i lommeformat
Les også
Trådløs overføring på opptil 90 meter
Les også
Fortsetter satsningen på trådløs streaming
Les også
LG med første produkt som støtter Wi-Fi Direct
Les også
WirelessHD girer opp
annonse