Tek.no

Nyhet

Slik blir den nye utgaven av Googles smartbriller

Enda en versjon av Google Glass skal være underveis.

Giuseppe Costantino/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
11 Juli 2015 11:00

Googles smartbriller fikk mye omtale en periode, men har den siste tiden holdt en lavere profil etter at interessen for brillene begynte å dale blant utviklere. Likevel har Google selv bedyret at satsingen på brillene fortsetter for fullt, og nå ser det ut til at en ny og bedre utgave av smartbrillene er på vei.

Nettstedet Android Authority skal ha vært i kontakt med kilder «i industrien» som hevder de sitter på opplysninger om en ny Google Glass-versjon kalt «Enterprise Edition».

Større prisme og mer ergonomi

Som navnet antyder dreier det seg altså tilsynelatende om en bedriftsrettet utgave av brillene. Utgaven skal ifølge kildene by på blant annet større prisme, som er den lille skjermen som stikker ut foran selve brilleglasset, og hvor den digitale informasjonen vises.

Google Glass har ennå ikke blitt sluppet kommersielt, men kommer stadig i nye utgaver. Foto: Hattanas Kumchai/Shutterstock.com

Nærmere bestent har prismet blitt bredere, slik at brukeren simpelthen trenger å flytte blikket rett oppover for å se den digitale informasjonen. Den forrige, mindre utgaven fylte bare hjørnet av synsfeltet, slik at brukeren måtte bevege blikket både opp og til høyre for å se skjermen.

Dette skal brukere visstnok ha opplevd som belastende for øyene ved langvarig, kontinuerlig bruk av brillene, og endringen er altså ment å rette på denne ergonomiske skavanken. Skjermen skal også få bedre oppløsning, men hvor mye bedre vites ikke. Den forrige Explorer-utgaven hadde en oppløsning på 640×360 piksler.

Kraftigere prosessor og lengre batteritid

I tillegg skal Enterprise Edition-utgaven få en kraftigere prosessor, angivelig av typen Intel Atom. Denne skal by på både høyere ytelse og energieffektivitet, noe som igjen skal gi lengre batteritid, men det er uvisst akkurat hvor mye gevinsten vil ligge på.

Google Glass-brillene ble først introdusert i 2013, men har fremdeles til gode å få en kommersiell forbrukerlansering. Utviklingen av brillene lå først under Googles eksperimentavdeling «X», men ble senere skilt ut fra denne samtidig som at salget av Explorer-utgaven opphørte.

Satsingen fortsetter imidlertid gjennom en egen Google Glass-avdeling under ledelse av sjefen for det Google-eide selskapet Nest Labs, og siden har det blant annet blitt kjent at verdens største brilleselskap skal være med på utviklingen av nye Google Glass-modeller fremover.

Det finnes allerede flere alternativer til Google Glass: Vi fikk teste ut Sonys konkurrent i fjor »

Les også
Googles smartbriller er ikke døde i det hele tatt
Les også
Nye Google Glass har fått hengsel
Les også
Nå skal Google gjøre det mye lettere å handle på nettet
Les også
Verdens største brilleselskap skal lage nye Google Glass-modeller
annonse

Les også