Nyhet

Nye Google Glass har fått hengsel

Men i første omgang er den nok reservert bedriftsmarkedet.

Mye har blitt tenkt, sagt og skrevet om Googles smartbriller med navnet Google Glass. Men selv om konseptet i seg selv er ganske så kult – en skjerm i form av en brille mellom ditt øye og resten av verden, som da kan gi deg utfyllende informasjon om hva du enn ser på – har ikke selve produktet virkelig tatt av fra bakken.

Høye priser, kort batteridriftstid og mer fokus på rimeligere smartdingser som klokker og armbånd har ført til dalende interesse for Google Glass. Google selv har på sin side holdt fast ved at ting fremdeles skjer på smartbrillefronten, og i sommer fikk vi også et nyss om en «Enterprise Edition» av brillene.

Nå ser det ut til at dette ryktet stemte ganske bra.

Dukket opp hos FCC

Siste nytt om Google Glass har nemlig nettopp dukket opp på nettsidene til amerikanske Federal Communications Commission (FCC), som jo liker å vite om det meste som har radiosendere og/eller -mottakere innebygd.

Det vi kan se ut fra bildene som nå ligger tilgjengelig er at «brillene» nå har et hengsel som gjør det mulig å folde dem. Dette vil gjøre det langt enklere å stue disse unna i en lomme eller lignende når de ikke er i bruk.

Foruten dette melder ymse nettsteder om at brillene har fått 5 GHz Wi-Fi, raskere prosessor og bedre batteridriftstid. Selve enheten skal også ha større prisme, være mer hardfør og dessuten vanntett – slik at den kan brukes i flere og tøffere miljøer.

Ennå ikke annonsert

Selv etter at bildene av den nye Glass-modellen dukket opp hos FCC, har det vært svært lite å høre fra Google selv om disse brillene. Vi kan derfor ikke være helt sikre på at dette faktisk er Googles Glass-«bedriftsmodell», da dokumentasjonen kun omtaler modellen som «GG1».

På den annen side er dette den mest logiske forklaringen. Hadde Google vært i ferd med å ferdigstille en modell ment for forbrukermarkedet hadde de nok ikke holdt en såpass lav profil rundt dette produktet.

Det er derfor ingen grunn til å stille seg i kø riktig ennå – Google Glass Enterprise Edition skal nemlig etter planen kun dyttes ut til bedriftskunder. På den annen side betyr dette at det fremdeles er godt med liv i Glass-leiren, så da er det jo lov til å håpe på en forbrukermodell om ikke så altfor lenge også.

Vi har også sett på Sonys alternativ:
– For en utrolig merkelig dings >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Googles smartbriller er ikke døde i det hele tatt
Les også
Brukte Google Glass for å finne ut hva du ser på når du er på restaurant
Les også
20 julegaver vi selv ønsker oss
Les også
Googles neste smartbriller kan få et skikkelig fancy design
Les også
Googles smartbrille-patent byr på hologrammer og utvidet virkelighet
Les også
Slik blir den nye utgaven av Googles smartbriller
annonse