Til hovedinnhold

Microsoft skal snart gi Windows 10 et «nettleser-aktig» grensesnitt

«Sets»-funksjonen har nå blitt bygget videre ut.

Skjermdump

I desember meldte vi om et nytt påfunn fra Microsoft kalt «Sets», som innebærer å gi Windows 10 en slags nettleseraktig funksjonalitet hvor apper, filer og annet kan åpnes som faner i det samme vinduet. På Windows-bloggen har Microsoft nå kunngjort at en forbedret utgave av Sets er på plass i den nye testversjonen av Windows 10.

Den viktigste endringen er at Sets nå støtter langt flere apper, inkludert integrerte Windows-apper som notatblokken, filutforskeren, kommandovinduet og PowerShell.

Slik ser det ut når filutforskeren får egne faner.
Microsoft

Filutforsker med faner

Microsoft understreker imidlertid at en av de mest etterspurte funksjonene som Sets nå byr på er fane-funksjonalitet inni selve filutforskeren, som altså gir deg en ny og forhåpentligvis bedre måte å holde styr på mappene og filene dine på.

En annen viktig endring er at søkefeltet man får opp når man åpner en ny fane nå lar deg starte en annen app bare ved å skrive navnet på appen i søkefeltet. Fra før gir «ny fane»-vinduet deg en rad av de mest brukte appene, men med den nye funksjonen får man kjappere og mer direkte tilgang til alle de andre appene også.

Sets-funksjonaliteten byr fra før på en «strøm» som inneholder spesifikke dokumenter man har jobbet med, og som lar deg fortsette arbeidet akkurat du slapp ved å åpne alt innholdet på samme sted. Denne funksjonen er nå også blitt forbedret ved at man kan velge hvilke relaterte apper og Internett-innhold man vil åpne, slik at man har litt bedre kontroll.

Det er ennå uvisst når samtlige Windows-brukere får tilgang til den nye Sets-funksjonaliteten, men den er ventet å komme med den neste store Windows 10-oppdateringen kjent som Redstone 5. Denne skal slippes til høsten.

Microsoft bekrefter: Dropper Windows 10 S som frittstående OS »

annonse