Til hovedinnhold

Microsoft bekrefter: Dropper Windows 10 S som frittstående OS

Microsoft

Det har ikke engang gått ett år siden Windows 10 S – Microsofts rimeligere «lettvektsversjon» av Windows 10 – så dagens lys. Men noen spesielt varm mottakelse har nok ikke operativsystemet fått, og av modellene vi har testet her på bruket er det kun Microsofts egen Surface Laptop som har hatt dette innabords.

Den siste måneden har det også versert visse rykter om at 10 S ikke var noe videre satsingsområde, og nå er dette også bekreftet. Windows 10 S kastes på båten som en rent frittstående versjon av operativsystemet, men skal etter planen få leve videre i en slags «S-modus» i andre Windows 10-versjoner.

Det var Microsofts Joe Belfiore som gjorde dette klart på Twitter etter at noen etterlyste markedsandelstall for Windows 10 S.

Enklere og sikrere

Den store forskjellen fra Windows 10 S og de vanlige versjonene er at kun programmer og apper fra Windows Store kan installeres på 10 S. Dette skal sikre en anstendig brukeropplevelse, at applikasjonene er sikre og at Microsofts retningslinjer blir fulgt.

På denne måten kan man i teorien sikre seg mot at tredjepartsprogrammer krever unødvendig mye strøm eller ressurser, og at man ikke får lumsk programvare på datamaskinen sin.

Med en egen «S-modus» vil trolig administratorer eller foreldre enkelt kunne innføre et slikt regime på slikt som skoler eller overfor de håpefulle. Eller muligens omvendt, med tanke på at foreldre heller ikke nødvendigvis har så mye peiling at de bør gis full tilgang.

Den kan dog oppgraderes:
Slik funker Windows 10 S >>>

(Kilde: BGR)

annonse