Til hovedinnhold

Den nye Chrome-nettleseren får en supersmart funksjon

Vil spare både tid og data.

Thomas Zsebok/Shuttrstock.com
Anders Brattensborg Smedsrud

I den siste utviklerversjonen av Googles Chrome-nettleser kommer det frem at selskapet jobber med å få på plass en teknologi som kalles for «Lazy Loading».

Laster inn det du ser

Lazy Loading vil gjøre surfeopplevelsen din både raskere og billigere enn i dag, ettersom den bare laster ned akkurat den delen av nettsiden du ser på i øyeblikket Til sammenligning er det vanlige i dag at hele nettsider hentes ned til PC-en eller mobilen din av gangen. Også om du bare skroller igjennom de øverste hovedsakene og aldri når bunnen. Datakvoten din tikker på den annen side raskt nedover.

Etter hvert som du sveiper og ruller nedover nettsider med Lazy Loading-funksjonen aktivert vil nytt innhold lastes ned og vises, og implementert på rett måte og med stabil tilkobling til et datanett er det slettes ikke sikkert man merker så mye til den nye funksjonen.

Enkelte nettsider, som blant annet Tek.no, benytter allerede Lazy Loading på deler av nettstedet, slik som annonser. Annonser nederst på siden laster for eksempel ikke inn hvis du bare leser overskriften i toppen.

Den store forskjellen er at dagens løsning er noe som på implementeres inn på hver enkelt nettside, mens Googles system går på et overordnet nettleser nivå. Så uansett hva slags måte nettstedet er tiltenkt å laste på, vil potensielt framtidige Chrome-nettlesere bare laste inn det man faktisk ser i nettleservinduet.

Akkurat når Lazy Loading blir en del av den vanlige Chrome-utgivelsen er usikkert, men Google lanserer nye versjoner av nettleseren omtrent en gang i måneden.

Lei av de irriterende pop-up-varslene i nettleseren?
Slik blir du kvitt dem »

(Kilde: Tech Radar)

annonse