Til hovedinnhold

Nå kan du sende Android-tekstmeldinger på PC-en

Meldingsappen til Android kommer i nettversjon.

Det finnes allerede mange alternativer når det gjelder kommunikasjon og sending av meldinger over nett på PC-en, og nå har det kommet enda en. På den offisielle Google-bloggen kan man nemlig lese at meldingsappen til Android kommer i en nettversjon.

Den nye tjenesten, Messages for Web, lar deg sende og motta Android-tekstmeldinger i nettleseren på PC-en – en funksjon Google sier har vært svært etterspurt blant brukere.

For å bruke den nye funksjonen går man inn i «treprikk-menyen» i Android-meldingsappen for å velge «nettversjonen av Messages», og deretter må man skanne QR-koden som vises på tjenestens hjemmeside.

Et knippe andre nyheter også underveis

Som med den vanlige meldingsappen kan man bruke nettversjonen til å sende både klistremerker, emojier og til å vedlegge bilder, i tillegg til å sende vanlige tekstmeldinger. Den nye tjenesten skal rulles ut i løpet av den kommende uken, så den blir nok tilgjengelig litt gradvis.

Et knippe andre nyheter er også på vei til meldingsappen, deriblant muligheten til å søke etter GIF-filer.

Den populære, konkurrerende meldingsappen Messenger finnes som kjent allerede i en nettversjon som brukes av mange, men med dette nye tilbudet har man altså et nytt alternativ til Facebook-økosystemet, for de som måtte ønske det.

I tillegg til denne tjenesten er også et knippe andre nyheter på vei til Android-meldingsappen. Man nå kan søke etter GIF-animasjoner med appen ved å trykke på pluss-knappen på venstre side, og benytte seg av Smart Reply, som gir deg forslag til komplette svar eller emojier på meldinger du mottar for å spare tid.

Ellers vil appen nå gi deg forhåndsvisninger av lenker som du mottar i meldinger, slik at du har en idé om hva lenken inneholder, og den siste nyheten er at appen nå lar deg kopiere engangskoder du for eksempel mottar fra banken med ett trykk direkte i meldingen.

Les også: Nå er YouTubes Spotify-konkurrent lansert i Norge »

Les også
Lar deg styre Android-apper fra Windows
Les også
Den nye Chrome-nettleseren får en supersmart funksjon
Les også
Disse emojiene slipper Apple senere i år
Les også
Nå kan du strømme hele Steam-biblioteket ditt rett til mobilen eller nettbrettet
Les også
Svart dott i en tekstmelding krasjer mobilen
annonse