Tesla fikset bremseproblemene med en programvarefiks

– Aldri sett noe lignende, sier testsjef.

Nylig meldte vi at det innflytelsesrike, amerikanske forbrukermagasinet Consumer Reports konkluderte med at Tesla Model 3 rett og slett hadde elendige bremser. På grunn av bremseproblemene kunne de ikke anbefale elbilen.

Problemet ser allerede ut til å være løst, for nå melder Consumer Reports at de har snudd i saken.

Ifølge magasinet førte en fersk programvareoppdatering til Model 3 en en betydelig redusert bremselengde.

– Jeg har jobbet her i 19 år og testet mer enn 1000 biler, og jeg har aldri sett en bil som har klart å forbedre baneresultatene med en nedlastbar oppdatering, skriver Consumer Reports' biltestsjef Jake Fisher.

Bremselengden ble redusert med 20 fot (6 meter) takket være den nye oppdateringen.

Elon Musk skrev i en Twitter-melding i etterkant av den opprinnelige Consumer Reports-testen at bremselengden kunne fikses med en fastvareoppdatering som ville komme om noen dager, og dermed ser Musk ut til å ha innfridd.

Sier de har fikset vindstøy og stive dempere også

I den første testen av Model 3 konkluderte Consumer Reports med at elbilen trengte 152 fot, cirka 46 meter, for å bremse ned fra en fart på rett under 100 kilometer i timen. Det skal ha vært «langt verre» enn andre moderne biler og to meter lenger enn selv en svær pickup som Ford F-150.

Tesla selv har oppgitt at bremselengden til Model 3 skal ligge på 40 meter ved 100 kilometer i timen, og med den nye oppdateringen skal lengden stemme sånn noenlunde med Tesla egne tall.

Forbrukermagasinet klagde i sin test for øvrig også på at dempingen til Model 3 føltes i overkant stiv på veien og at vindstøyen var betydelig i høy fart. I et intervju med Consumer Reports tidligere denne måneden sa Musk at Model 3-bilene som er produsert siden magasinets testeksemplar har fikset disse problemene ved å få på plass modifisert vindusglass som reduserer vindstøy og nye dempere.

Musk bekreftet disse endringene i en fersk Twitter-melding, hvor han også opplyser om at forbedringer av grensesnittet er på vei og vil komme via en oppdatering om en liten stund.

Les også: Tesla utsetter Model 3-lanseringen i Europa til 2019 »

Les også
Tesla forbereder Model 3 for Europa
Les også
Tesla utsetter Model 3-lanseringen i Europa til 2019
Les også
Tesla Model 3 kritiseres for elendige bremser
Les også
Tesla halverer leveringstiden på Model 3
Les også
Disse elbilene gir mest rekkevidde for pengene
Les også
Tesla har ennå ikke nådd produksjonsmålet sitt for Model 3
annonse