Til hovedinnhold

Her tauer Tesla Model X en Dreamliner

Satte ny Guiness-rekord for elektrisk tauing.

Norske elbilkunder er notorisk opptatt av muligheten til å dra tilhenger, men det australske flyselskapet Qantas' siste stunt er nok litt mer enn hva folk flest har behov for.

Tauet en Dreamliner

For å promotere sitt samarbeid med Tesla fikk nemlig Qantas en Model X P100D til å taue en av selskapets Boeing 787-9 Dreamlinere på flyplassen i Melbourne.

Det er ny Guinness-rekord for tyngste tauing for et elektrisk kjøretøy i masseproduksjon, skriver Electrek.

Model X har egentlig en maks tauekapasitet på 2300 kilo, men med Dreamlineren handler det nok i stor grad om å få hjulene til å rulle. Uansett en imponerende bragd av Tesla-bilen.

Semitrailer på snø

Qantas er heller ikke de eneste som har prøvd seg på store drajobber med Model X.

Norske Bjørn Nyland – for mange kjent som Tesla-Bjørn – forsøkte i vinter å dra en 43 tonn tung semitrailer på NAFs testbane på Våler – på snø.

Slik gikk det:

113 tonn

Tesla-sjef Elon Musk viste så frem en Model X som dro det han hevdet var 113 tonn med jordvogner ut av testtunnelen til hans andre foretak The Boring Company.

Ganske alene

Tesla Model X er foreløpig den elbilen som kan trekke størst hengervekt, og utvalget av elbiler med mulighet for å trekke tilhengere er foreløpig .

Senere i år kommer imidlertid Audi e-tron quattro, som vil få tilhengerfeste. Hvor mye den vil kunne trekke er imidlertid fortsatt ukjent.

Også Jaguar i-Pace vil kunne trekke henger, men tilhengerfeste må ettermonteres og den vil bare kunne trekke 750 kilo.

Les også
Tesla jobber med egen hundemodus
annonse