Tek.no

Nyhet

Her er super-3G-mobilene

E51 er en forretningsmobil med klassisk design.
6 Nov 2007 05:00
E90 og N95 er to avanserte Nokia-telefoner med super-3G.
To kommende Sony Ericsson-flaggskip som støtter 3,6 Mbps.
Motorolas Rizr Z8, også kjent som bananmobilen.
Er du designbevisst, kabn LGs KU970 Shine være et alternativ.
Samsungs U700 har et stilfullt ytre.
HTCs TyTn II lar deg surfe kjapt på nett.

Tidligere denne måneden lanserte Telenor HSDPA, eller super-3G. Netcom lanserte sitt tilbud allerede før sommeren. Dette betyr at du nå kan surfe i hastigheter opp mot 3,6 Mbps i både Telenor og Netcoms mobilnett. Det er omtrent samme hastighet som mange av oss har på bredbåndslinjen hjemme.

Men for å kunne surfe via super-3G må du ha en mobiltelefon som støtter teknologien. Her er de viktigste telefonene mobilprodusentene har å by på akkurat nå.

Nokias super-3G-modeller

Nokia E51, en av Nokias nyeste forretningsmobiler, har støtte for super-3G. Denne telefonen er i disse dager på vei inn i butikkhyllene.

6120 Classic er et annet godt tips om du har Nokia som favoritt. Denne telefonen er forholdsvis billig, og kom godt ut i vår test.

Les test av Nokia 6120 Classic »

Nokias teknobomber N95 og E90 er også to kandidater, men begge koster mye. N95 kommer snart i en utgave med 8 GB minne, noe som gir deg god plass til musikk, video og annet du vil laste inn på telefonen.

To fra Sony Ericsson

To av Sony Ericssonsnyeste modeller har støtte for HSDPA. Kameramobilen Sony Ericsson K850i har et fem megapikslers kamera og i tillegg ekte blits. Om du vil dele bildene kan de lastes raskt opp til internett via HSDPA.

Sony Ericsson W910i er en Walkman-telefon, og fokuset er på musikk. Denne er idéell til å laste ned musikk fra musikkbutikker på internett i høy hastighet.

Kjapp Motorola

Motorola Razr V6 er på sin side en forholdsvis enkel kamskjelltelefon med en god nettleser, og mulighet for å spille av en lang rekke musikkformater. Telefonen koster rundt 3000 kroner, og kan være et bra alternativ til et eget HSDPA-modem til PC-en.

Motorola byr også på Rizr Z8, som er bøyelig og god til å spille av videosnutter.

Les sniktitt av Rizr Z8 »

Snart kommer også Motorolas nye modell Razr2 V9på markdedet. Dette er en slank kamskjellstelefon som også støtter super-3G.

LG med fem megapiksler

Blant LGs super-3G-telefoner i Norge finner vi KU970 Shine, som er dekket i rustfritt stål. En annen telefon du kan bruke til å surfe i høy hastighet er LGs KU990. Denne telefonen har fem megapikslers kamera og Schneider-Kreuznach-optikk.

Musikk og stil fra Samsung

Samsung har også laget flere mobiltelefoner med støtte for super-3G. Du har for eksempel musikkmobilen F330, som har forsterker fra Bang & Olufsen.

Selskapet har også introdusert super-3G-musikkmobilen i450. På denne telefonen kan du skyve tastaturet begge veier.

Les sniktitt av i450 »

U700 er et annet alternativ fra koreanerne. Her får du stilren design og berøringsfølsomme taster. Telefonen har også en god skjerm, og koster rundt 3000 kroner.

Les test av Samsung U700 »

En av selskapets kommende megapikselmonstre, Samsung G800, støtter også super-3G. Denne telefonen har et fem megapikslers kamera med funksjoner som ikke engang er vanlige på digitalkameraer.

Les sniktitt av G800 »

Super-3G fra HTC

Liker du telefoner som kjører Windows Mobile, har HTC laget flere telefoner med støtte for super-3G. Ett alternativ er HTC Touch Dual. Denne kan du styre med både tommelen, pekepennen eller nummertastaturet.

Les sniktitt av HTC Touch Dual »

Et annet alternativ er HTCs TyTn II. Denne har oppskyvbart tastatur og høy dingsefakor. Prisen er rundt 6350 kroner.

Det finnes flere

Til sammen er det lansert 29 mobiltelefoner med støtte for super-3G med hastigheter opp til 3,6 Mbps i Norge. I prisguiden vår finner du dem alle sammen.

Kan du klare deg med hastigheter opp til 1,8 Mbps, finner du flere alternativer i prisguiden.

Les også
Nokia lar deg føle taster på skjermen
Les også
Se Sony Ericssons nye telefoner
Les også
Ny 5 megapiksel-mobil i salg
Les også
Se Motorolas 2008-modeller
Les også
Ny musikkmobil fra Motorola?
Les også
Nokia N81
Les også
Se Nokias iPhone
Les også
Sony Ericsson Z750i ikke til Norge
Les også
Nye Samsung-mobiler lar deg velge
Les også
Sony Ericsson P1i
annonse

Les også