Nyhet

Ericsson-sjef kan ta over etter Ballmer

Ny kandidat til å overta lederstolen i Microsoft.

Hans Vestberg sies nå å være blant kandidatene til stillingen som toppsjef hos Microsoft. Vestberg er nå toppsjef hos Ericsson, og stemmer ryktene kan det bli han som tar over etter at Steve Ballmer etter 13 år annonserte sin avgang.

Ikke den mest åpenbare kandidaten

Det har lenge vært spekulasjoner om hvem som vil overta etter Ballmer, og den 48 år gamle toppsjefen er ikke den mest åpenbare kandidaten. Favoritten Alan Mulally, toppsjefen i Ford Motor Co., takket imidlertid for kort tid siden nei, og skrev seg av listen. Etter det har diskusjonen i all hovedsak dreid seg om kandidater som allerede har lederstillinger i Microsoft selv.

Det har også vært heftige spekulasjoner omkring Nokias Stephen Elop, og et bettingselskap mente allerede i fjor at de visste at Elop ville bli ny toppsjef. Det er imidlertid ganske usannsynlig.

Men selv om Ericsson-toppsjefen er en overraskende kandidat, er det sannsynligvis ikke et dumt valg fra Microsofts side. Vestberg har vært ansatt i Ericsson i 25 år, og har vært toppsjef siden 2010. Han burde derfor være svært kyndig i data- og mobiltjenester og ha god teknologisk kompetanse, nettopp det Microsoft selv sier de forventer av en toppsjef.

Offentliggjøres i januar eller februar

Det vil fortsatt ta litt tid før vi får vite hvem som blir den nye lederen. Ifølge Microsoft vil en eventuell ansettelse sannsynligvis offentliggjøres enten siste uka i januar eller februar, men det avhenger selvfølgelig av at en kandidat faktisk takker ja.

Les også: EU-ja til Nokia-kjøp

(Kilde: Cnet, Reuters)

Les også
Bloomberg: Satya Nadella blir ny Microsoft-sjef
Les også
Sony snuser på Windows Phone
Les også
– Nye telefoner vil ha tastatur
Les også
Windows Phone større enn Apple iOS i 14 markeder
Les også
EU-ja til Nokia-kjøp
Les også
– Elop blir ikke ny Microsoft-sjef
Les også
– Ville ført til store vanskeligheter for Nokia
annonse