Tek.no

Nyhet

– Verdens raskeste Blu-ray-brenner

Vegard Ottervig
11 Apr 2011 15:23

Asus har nylig annonsert BW-12D1S-U – som de hevder er verdens raskeste eksterne 3D Blu-ray-brenner. Brenneren har skriveytelse på opptil 12x ved hjelp av USB 3.0 og teknologien Optical Tuning Strategy (OTS), som skal sørge for den beste skrivekvaliteten som er tilgjengelig og avspilling av høyoppløselig 3D-materiale.

BW-12D1S-U har fått en design som er inspirert av diamantformer. Brenneren har et blått lys som indikerer om enheten er slått på eller ikke, og videre sørger designet for at maskinen kan stå eller ligge – alt ettersom hvilke ønsker man måtte ha.

50 GB på 15 minutter

Asus' nye BD-brenner benytter seg av USB 3.0 som grensesnitt, noe som betyr at man kan overføre informasjon opptil ti ganger så fort som ved forgjengeren USB 2.0. Maskinen er bakoverkompatibel og tar derfor også tidligere USB-standarder.

Ifølge Asus kan BW-12D1S-U skrive en full 50 GB stor Blu-ray-plate på 15 minutter eller mindre. Dette skal være mulig blant annet takket være den nevnte OTS-teknologien, som endrer ytelsen til drev og laser i takt med mengden av data som blir skrevet og hvilke optisk media som blir brukt.

BW-12D1S-U støtter i tillegg 3D-visning, og skal med riktig programvare forbedre vanlige 2D-Blu-ray-filmer med en 3D-effekt i sanntid. Videre kan brenneren oppskalere DVD-er og har støtte for lydformater som Dolby EX og 5.1-kanals DTS-HD.

Det har ennå ikke kommet noen konkret informasjon om eller når BW-12D1S-U kommer til Norge eller hva prisnivået kommer til å ligge på.

(Kilde: Ecoustics)

Les også
USB blir dobbelt så raskt
Les også
Her er årets Blu-ray-spillere fra LG
Les også
Super-Blu-ray snart en realitet
Les også
Blu-ray får plass til 100 GB
Les også
De fem hotteste Blu-ray-spillerne
Les også
TV-skolen: Alt om Blu-ray
annonse

Les også