Til hovedinnhold

OnePlus lanserer billig og heftig toppmodell

Kommer til Sverige og Danmark, men ikke til Norge?

OnePlus
Skinke, snus og OnePlus One? Til halv pris av en toppmodell i Norge kan du harryhandle deg kraftmobil i Sverige.Foto: OnePlus
OnePlus har bare eksistert i rundt et halvår - likevel skryter de av at innmaten er spesielt utviklet for OnePlus One. Her har det altså gått ganske fort.Foto: OnePlus

Kinesiske mobilprodusenter har økt nærværet utenfor kina kraftig i det siste. Formelen ser ut til å være heftige spesifikasjoner på billigsalg. Den ferske mobilprodusenten OnePlus lanserte i dag sitt bidrag til mobilkappløpet; OnePlus One.

Velutstyrt

Det er ingen tvil om at innmaten i den nye telefonen er av det heftige slaget. På spesifikasjonslisten finner vi Qualcomms nye Snapdragon 801 og full-HD-skjerm. Kameradelen er det en av Sonys velkjente Exmor-brikker som tar seg av, og bildene får 13 megapikslers oppløsning. Telefonen kan også filme i 4K-oppløsning.

I dag er det stort sett Samsungs Galaxy S5, og HTCs nye One-modell som har spesifikasjoner som likner. Sonys Xperia Z2 er også på vei inn i markedet. Felles for disse er at de koster rundt 5500 kroner her på berget. OnePlus One skal bli mye billigere, men den kommer kanskje ikke hit.

Sverige, Danmark og Finland

Listen over land som skal selge telefonen innledningvis inkluderer Sverige, Danmark og Finland, men ikke Norge. Skulle du få lyst til å harryhandle deg en OnePlus One, skal prisen være 269 euro, eller rett over 2200 norske kroner, før avgifter legges på. Tar vi høyde for svensk merverdiavgift, vil den koste 2800 kroner, eller omtrent det halve av en toppmodell fra de etablerte aktørene.

Ellers kan det nevnes at telefonen får et stort batteri på 3100 mAh. Det er et par knepp kvassere enn både det Samsung (2800 mAh) og HTC (2600 mAh) tilbyr i sine inneværende toppmodeller.

Leveres med CyanogenMod

En annen egenskap som er litt spesiell for OnePlus One, er at den kjører CyanogenMod rett ut av esken. Dette er en litt spesiell Android-variant som nok er mest kjent for de som har brukt den til å skifte ut operativsystemet som var forhåndsinstallert på en telefon. Tradisjonelt har dette blitt gjort enten for å gjøre telefonen mer personlig, eller for å forlenge levetiden på eldre telefoner.

I det siste har CyanogenMod så smått begynt å dukke opp også i ferdige telefoner. Mobilprodusentene Oppo og Xiaomi har begge tette samarbeid med CyanogenMod, og telefoner som enten er laget med tanke på enkelt bytte av operativsystem, eller som kommer ferdig levert med CyanogenMod rett ut av esken.

Halvt år gammelt selskap

Det er verdt å nevne at OnePlus har sine røtter i nevnte Oppo. Toppsjef i OnePlus, Pete Lau, sa nemlig opp sin stilling som visepredisent i Oppo for å grunnlegge OnePlus så sent som i desember i fjor.

Til tross for at selskapet kun er et knapt halvår gammelt, har de altså nå lansert en telefon som skal ta opp kampen mot de raffeste av toppmodellene på markedet. Ifølge OnePlus' pressemelding skal telefonen være bygget nesten fra grunnen, med komponenter som er laget spesielt for One.

Vil at du skal knuse din gamle telefon

Selskapet vil tilby de 100 første telefonene gjennom sitt eget nettsted, der de oppmuntrer folk til å knuse sin gamle mobiltelefon, for å få en OnePlus One for én dollar, eller seks kroner. Salget starter den 25. april. Hvilke andre utsalg telefonen eventuelt dukker opp i er foreløpig ukjent.

(Kilde: pressemelding)

annonse