Til hovedinnhold

Disse mobilene kan du glede deg til i juni

Et flaggskip fra LG, Samsungs heftigste kameramobil og en rimelig Transformer Pad fra Asus er blant godbitene.

I tillegg til disse vil det dukke opp både nettbrett og kanskje en liten verdensnyhet før juni er omme.

Lumigon omsider klar?

Verdensnyheten er det i tilfelle Lumigon som står for. Med den rivende utviklingen vi har sett, ville det antakelig gått raskere å bygge den kinesiske mur på nytt, enn det gjør å utvikle en ny Lumigon-mobil. De første forsøkene endte i telefoner som var utdatert lenge før de ble klare for salg, og om ikke det skal skje igjen begynner det å haste.

Lumigon T2 HD har ikke fått noen offisiell lanseringsdato, men fra det danske hovedkontoret får vi opplyst at målet fremdeles er at den skal komme i salg i juni.

Lumigon T2 HD.

Lumigon T2 HD er litt større enn en iPhone 5S. Den har 4,3 tommer skjerm, og skal i første omgang komme med en tokjernet prosessor klokket til 1,7 GHz. Denne telefonen skal koste rundt 6000 kroner. Vi fikk prøve den under lanseringen tidligere i vår, og fikk et positivt førsteinntrykk. Blant de spesielle egenskapene ved telefonen er et frontkamera med fotolampe for selfies.

Her kan du bestille prisvarsel for Lumigon T2 HD.

Foto: LG

LG G3 med lasermåler

En mobiltelefon vi vet det vil være stor interesse for, er LG G3. Dette er en mobiltelfon med samme brikkesett som Sony Xperia Z2, HTC One M8 og Samsung Galaxy S5. Skjermen er på 5,5 tommer, og dermed er den større enn på konkurrentenes modeller. Men så er også LG mestere i å bygge kompakt, og det gjør at LG G3 ikke er særlig mye større enn skjermen.

Skjermoppløsningen er på hele 1440x2560 punkter. Klarer du å se de enkelte bildepunktene med det blotte øyet, er du kvalifisert for jobb som menneskelig mikroskop ved et hvilket som helst forskningsinstitutt.

LG G3 er for øvrig utrustet med en lasermåler. Denne er ikke til for å sjekke om naboen bryter fartsgrensen, men for å sette fokus riktig når du tar bilder.

Her kan du bestille prisvarsel for LG G3

Rimeligere alternativer

For den som ønsker en rimeligere LG-mobil med 4,5 tommer skjerm, dukker LG F70 opp i butikkene i juni. Dette er en billig Android-telefon med 5 megapiksler kamera, 480 x 800 piksler oppløsning, og 4/8 GBminne. Det beskjedne internminnet minnet kan utvides med minnekort opp til 32 GB.

LG F70 er en telefon med 4G for rask dataoverføring. Du vil også få tilsvarende modell uten 4G, og da heter den L70. Med 4G koster telefonen 1795 kroner, mens 3G-modellen har en veiledende pris på 1195 kroner.

Samsung Galaxy K Zoom.

Ny kamerakrysning fra Samsung

Samsungs nye kamerakonge heter Galaxy K Zoom. Dette er en hybrid mellom et kompaktkamera og en mobiltelefon, slik også Galaxy S4 Zoom var. Men nykommeren har høyere oppløsning på bildene (20,7 megapiksler) brikkesettet Exynos 5260 med en firekjernet 1,3 GHz Cortex A7-prosessor, i tillegg til en tokjernet 1,7 GHz Cortex A15-prosessor. Kameraet har optisk bildestabilisator og 10 ganger optisk zoom.

Skjermstørrelsen er økt fra 4,3 tommer til 4,8 tommer, og nykommeren har HD-oppløsning på skjermen (720p).

K Zoom har ellers alle funksjonene du finner på en moderne smartmobil, inkludert 4G, GPS og plass for minnekort opp til 64 GB. Dette er med andre ord en litt stor mobiltelefon med kraftig kamera. Galaxy K Zoom har en veiledende pris på 4395 kroner.

Her kan du bestille prisvarsel for Galaxy K Zoom

Tab 4 kommer i to varianter med 10,1 tommer skjerm.Foto: Samsung

Nye GalaxyTab-brett

De øvrige nyhetene fra Samsung i juni, er nettbrettene Galaxy Tab 4 10.1, som kommer i versjoner med Wi-Fi og Wi-Fi + 4G.

Tab 4-serien kommer i flere størrelser, og det er 10,1-tommeren som blir tilgjengelig nå. I tillegg finnes en 7-tommer og en 8-tommer.

Tab 4-serien skal bestå av nettbrett som er rimeligere enn de topp-spesifiserte Galaxy Tab Pro og Galaxy Note Pro-brettene.

Her kan du sjekke hvilken pris nettbutikkene har satt på de nye brettene:
Galaxy Tab 4 10.1 Wifi (SM-T530)
Galaxy Tab 4 10.1 4G (SM-T535)

Asus rekker det kanskje

Asus tør ikke å love at deres nye Transformer Pad rekker frem til butikkene i juni, og dermed kan det bli juli før du får mulighet for å kjøpe billigutgaven av Transformer Pad.

Transformer Pad er et nettbrett med 10,1 tommer skjerm og avtakbart tastatur. Med tastaturet på plass er brettet en bærbar PC med Android operativsystem.

Asus kommer også med oppdaterte versjoner av sine mer tradisjonelle 7- og 8-tommer brett, kalt MeMO Pad.

Huawei Ascend P7. Foto: Huawei

Huawei Ascend P7 – toppmobil til budsjettpris

Huawei har jobbet med å få ferdig verdens tynneste 4G-mobil, Ascend P7, og ser ut til å lykkes med å få denne på plass ganske snart. Vi har prøvekjørt telefonen, og lot oss imponere.

For det første er dette en mobiltelefon med et eksklusivt preg. For det andre har den en pris som gjør at den til den desidert billigste i sin klasse.

Om den virkelig er verdens tynneste 4G-mobil (LTE) slik Huawei hevder, er vi litt usikre på. Sony Xperia Ultra har samme tykkelse, 6,5 millimeter.

Ascend P7 har uansett det heftigste frontkameraet vi har sett på noen mobiltelefon. For mange mobilbrukere er det tilsynelatende viktigere å kunne dokumentere at man har et ansikt, enn å fange et øyeblikk av historien.

Her kan du bestille prisvarsel på Huawei Ascend P7

ZTE Blade Vec 4G – stor skjerm, lav pris

En annen kinesisk telefon som kan dukke opp i juni er ZTE Blade Vec 4G. Dette blir en av de rimeligste 4G-mobilene du kan få kjøpt, med en prislapp på rundt 2000 kroner uten binding eller subsidier. Telefonen kan ikke skilte med spesifikasjoner helt i toppsjiktet, men den er likevel velutstyrt nok til at den nok vil tilfredsstille de fleste av dine forventninger til en moderne smartmobil.

Skjermen på ZTE Blade Vec 4G måler 5 tommer diagonalt, og om du synes ZTEs Nubia-menyer kan være litt uvante, har Blade Vec 4G et nesten helt rent Android-grensesnitt.

Her kan du bestille prisvarsel på Blade Vec 4G

HTC One mini 2.

Krympet designmobil fra HTC

HTC har tidligere annonsert at de kommer til å slippe miniversjonen av sitt nye flaggskip, HTC One M8. Miniversjonen mangler ekstrakameraet du finner på M8, og den er heller ikke ultrapikselkamera, slik toppmodellen har. I stedet har HTC One Mini 2 et 13 megapiksler kamera.

Skjermen er krympet fra 5 tommer til 4,5 tommer, noe HTC mener holder til å rettferdiggjøre betegnelsen «mini».

HTC One Mini 2 har den «gamle» Snapdragon 400-brikken med fire kjernet prosessor klokket til 1,2 GHz. Telefonen er med andre ord krympet betydelig mer på spesifikasjoner og ytelse enn på størrelse.

Her kan du bestille prisvarsel for HTC One Mini 2

Sony, Nokia, Apple, BlackBerry

Med det er vi i bunnen av listen over mobiltelefoner og nettbrett som blir salgsklare i juni. Det betyr at Sony, Nokia (Microsoft), Apple og BlackBerry ikke har planer om å slippe nye telefoner til butikk denne måneden.

Les også: Samletest – dette er de beste av de beste »

annonse