Nyhet

Nye Desire-varianter fra HTC

(Amobil.no / London) Hvorvidt dato og sted var tilfeldig da HTC inviterte til pressekonferanse skal være usagt. Etter tre nylanseringer fra Nokia i går, kommer i dag konkurrenten fra Taiwan med to nye modeller og mange nye nettbaserte tjenester. Det nye nettstedet htcsense.com skal være portalen for disse tjenestene.

John Wang er markedsføringssjef i HTC, og ifølge ham er Sense langt mer enn et et brukergrensesnitt eller en hjemmeskjerm. Det dreier seg om å gjøre telefonen nyttigere i hverdagen. Sense gjør blant annet at telefonen ringer høyere når den befinner seg i lommer eller vesker, mens volumet dempes når man tar i telefonen og den skjønner at du vet om anropet.

Dette var dog langt fra det mest interessante. I nye Sense har HTC nå lagt opp til omfattende nettbasert funksjonalitet. Fjernsletting og låsing av telefonen er nå mulig gjennom nettstedet htcsense.com.

Nå kan man også viderekoble telefonen sin gjennom dette nettstedet. På denne måten spiller det ikke lenger noen stor rolle om man har glemt telefonen hjemme - man kan viderekoble den uten å være i nærheten av den. Alle tekstmeldinger man mottar vil også bli lagret i skyen, slik at man lett kan søke opp gamle meldinger.

Dette virker absolutt som spennende nyheter som vi gleder oss til å ta nærmere i selvsyn. På dagens pressekonferanse lanserte HTC også to nye telefoner. Begge telefonene har versert som rykter en god stund, og dermed var det altså heller ikke de store overraskelsene HTC bød på.

Desire HD

Desire HD er HTCs nye krumtapp for de underholdningshungrige. Telefonen har i ryktene som har florert frem til nå ofte blitt omtalt som den europeiske versjonen av HTC Evo 4G. Ut fra designen virker det like riktig å kalle den Android-versjonen av HTC HD2.

Her er det snakk om en svær LCD-skjerm på 4,3 tommer med kapasitiv berøringsfølsomhet og flertrykkstøtte. Oppløsningen er på 800 x 480 piksler, og dermed legger telefonen seg på den vanlige oppløsningen for versting-droidene.

Prosessoren er også forholdsvis kjent, det dreier seg om en Snapdragon-variant med klokkehastighet på 1 GHz. Arbeidsminnet er derimot vesentlig forbedret i forhold til mange av konkurrentene. Hele 768 MB kan Desire HD bruke til å huske det som foregår på skjermen og i bakgrunnen.

Telefonen er såvidt over en centimeter tykk med sine 11,8 millimeter. Den plasserer seg dermed ganske greit i forhold til sine konkurrenter i samme klasse.

På kamerafronten har den åtte megapikslers sensor til fotografier, mens videoopptak foregår i HD - nærmere bestemt 720p.

Telefonen har alle tilkoblinger man forventer. Det eneste som kanskje er litt merkelig er at Bluetooth 3.0 glimrer med sitt fravær, ettersom vi etterhvert har sett denne teknologien i et lite knippe toppmodeller.

Desire Z

Desire Z er selskapets nye fulltastaturmobil. Også her er det Android som gjelder, i versjon 2.2.

Innovasjonssjef Horace Luke introduserte telefonen ved å snakke om en såkalt "Z-hinge". Dette er saksemekanismen som gjør at skjermen skyves litt ut fra tastaturet idét man åpner telefonen.

En av funksjonene til denne konstruksjonen er å sørge for at det er god plass til fingrene på øverste tasterad, ifølge innovasjonssjefen.

Ryktene før pressekonferansen tilsa at Desire Z i praksis var en utgave av dagens Desire med fulltastatur. Dette stemte ikke helt.

Desire Z har også en skjerm på 3,7 tommer, og til tross for små forskjeller er ikke designen helt ulik mellom de to. Den nye profftelefonen har imidlertid en prosessor med lavere klokkehastighet enn dagens Desire.

I dagens Desire finner vi en Snapdragon-prosessor på 1 GHz, mens vi i Desire Z finner en Qualcomm MSM7230 på 800 MHz.

Også en og annen kontorrotte vil ta bilder, må man anta. Kameraet i Desire Z gir bilder med 5 megapikslers oppløsning. Høyoppløst videoopptak er også på plass, med en oppløsning på 720p.

Etter lanseringen på Nokia World i går, har altså proffbrukerne på to dager fått to nye alternativ. Begge tilsynelatende gode kandidater også på underholdning.

Se opp for sniktitter på begge de nye HTC-modellene i nærmeste fremtid.

Les også
Nokia E7
Les også
To nye fra LG
Les også
Nokia lanserer tre nye
Les også
– Acer satser metallisk
annonse