Til hovedinnhold

Nokia lanserer tre nye

(Amobil.no / London) Nokias gigantarrangement Nokia World går av stabelen 14. og 15. september i Docklands-området av London.

Mye har vært forventet i forhold til hva Nokia ville lansere her, etter et år der Nokia har gått forholdsvis stille i dørene.

Ved Mobile World Congress i Barcelona, tidligere i år, lanserte Nokia ingenting nytt på telefonfronten.

Anssi Vanjoki annonserte da han holdt sin åpningstale at ingen av dagens lanseringer ville være enheter baesrt på deres samarbeid med Intel, Meego.

Her vil vi få høre noe i løpet av året. Det vi derimot har fått er tre nye enheter basert på Symbian^3.

Tre Symbian^3-telefoner

De tre telefonene har kapasitiv berøringsskjerm, noe som betyr at telefonen kun krever berøring for å reagere. En annen fellesnevner er at alle kjører skjermoppløsningen 640 x 360 piksler i forskjellige skjermstørrelser, og teknologien bak er AMOLED.

De tre nykommerne har fått hvert sitt kamera som knipser i åtte megapikslers oppløsning og tar opp video i 720p-oppløsning. Disse spesifikasjonene plasserer telefonene høyt oppe på kamerafronten rent spesifikasjonsmessig, og en dobbel LED-lampe sørger for lys i mørket.

Noe annet vi legger merke til er at alle tre har fått Bluetooth 3.0, der det brukes Bluetooth for å opprette kontakt med enheten du vil sende filer til og en ad-hoc-tilkobling over Wi-Fi for å sende. Dermed går det veldig mye raskere enn vanlig Bluetooth såfremt telefonen du sender til også støtter dette.

Alle telefonene kommer levert med Ovi Maps for navigasjon, og her støttes også navigering bak rattet (turn-by-turn).

Leveransen på alle de tre nykommerne skal starte før året er omme.

Nokia C6-01

Dette er en telefon laget for å holde kontakten med sosiale nettverk. I tillegg er den først ut med noe Nokia kaller CBD.

CBD står for Clear Black Display, og det skal være en skjermtype som har bedre sortnivå enn noen gang før. Dette kommer av at den nye skjermen ikke reflekterer like mye lys som før.

Telefonen har også kamera på 8 megapiksler. Den skal i tillegg ha full støtte for nokias tjenester.

Her er gode gamle Ovi Maps fortsatt gratis, men tjenester som nett-TV og msn er støttet på direkten. I tillegg har C6 noe Nokia kaller Solo.

Solo står for Social Location. Med denne tjenesten ønsker Nokia at vi skal dele hvor vi er med hverandre. Hvor mye vi skal dele og hvor mye informasjon vi skal motta må vi velge selv, sier Anssi Vanjoki.

Nokia C7

Nokia C7 blir presentert som den tynne versjonen av C6. Den er kompakt, og den er bygget i glass og rustfritt stål.

C7 støtter de samme tjenestene som C6. I tillegg opplyser Vanjoki at Nokias nye Symbian^3-enheter også vil støtte lokale tjenester rundt om i verden. Deriblant Googles Orkut-tjeneste i Brasil og kinesiske Renren.

Overflaten foran skjermen er i glass og ellers skal det være mye bruk av metall.

Mens C6 har 350 MB innebygd minne, har C7 det samme pluss 8 GB ekstra for brukeren. Dermed får du plass til langt mer musikk og bilder uten å trenge å investere i minnekort.

Nokia E7

Anssi Vanjoki sa under sin åpningstale at svært mange av Nokias kunder har ventet på en oppfølger i selskapets Communicator-serie. Nokia E7 skal være dette.

Dette er en profftelefon med fulltastatur og god støtte for det kontorrotter gjerne setter pris på. Sanntidstilgang til jobbinboksen gjennom Exchange Activesynk og full Office-støtte skal være på plass.

E7 stiller med den største skjermen i denne lanseringen, og en Clearblack-teknologi, som Nokia kaller den, skal gi bedre lesbarhet utendørs.

Nokia lanserer en egen sikkerhetsløsning som skal være tilgjengelig for E7. Detaljer om dette har ennå ikke kommet på bordet.

annonse