Til hovedinnhold

AMD forteller om kommende prosessorer

Under 2009 Financial Analyst Day kunne Dirk Meyer, CEO i AMD, fortelle om litt om hva vi har i vente i de kommende årene. Flere grep er gjort i 2009 og i 2010 venter han at de virkelig vil vise Nvidia hvem som dikterer i skjermkortbransjen. I 2011 venter han også at de vil bli vesentlig sterkere også på prosessormarkedet.

2010

Danube er den neste mellomklasseplattformen for bærbare datamaskiner fra AMD. Her blir blant annet den første firekjernen beregnet på bærbare introdusert. Ellers noterer vi oss minimum syv timer batterilevetid.

Nile er en plattform for ultraportable og AMDs tredje generasjon med slike plattformer. Også her venter man minimum syv timer batterilevetid.

San Marino og Maranello er to DDR3-baserte serverplattformer som de store massene. Maranello vil ha åtte- og tolvkjerneprosessoren Magny-Cours og skal sette en ny standard når det gjelder ytelse-per-watt. San Marino vil være en noe enklere, men også rimeligere, plattform for prisbeviste brukere.

Leo er den neste generasjonen for entusiastene som foretrekker stasjonære maskiner. Her kommer det som trolig blir verdens første sekskjerneprosessor beregnet på nettopp stasjonære maskiner.

2011

Bulldozer og Bobcat er to nye kjerner på x86-plattformen. Bulldozer er beregnet på servere, stasjonære og bærbare i mellomklassen og skal ha en helt ny arkitektur. Man skal ha valgt en noe annen angrepsvinkel når det gjelder bruken av flere kjerner. Bulldozer er også designet for å brukes sammen med en grafikkløsning i en Accelerated Processing Unit (APU). Bobcat er myntet på laveffektsmaskiner der man trenger en høy grad av fleksibilitet og skalerbarhet. Bobcat kan også brukes i IP- og APU-konfigurasjoner.

Llano er en APU beregnet på bærbare og stasjonære i mellomklassen. Dette vil være den første APU-en som AMD kommer med og kjennetegnes blant annet med lavt effektforbruk og lang batterilevetid. Etter denne kommer Bulldozer og Bobcat.

Brazos er en rimelig løsning for ultraportable maskiner. Denne vil ta i bruk APU-løsningen Ontario som blant annet består av Bobcat-kjernen nevnt over.

Zambezi skal være en prosessor for entusiastene med opp til åtte kjerner. Kjernene som brukes er Bulldozer. Dette er den første prosessoren som tar i bruk Bulldozer.

(Kilde: AMD)

Les også
AMDs nett-PC-prosessor i 2011
Les også
Intel med sterke tall
Les også
AMD integrerer RAID-brikke fra Dot Hill
Les også
Bærbartnytt fra AMD-prosessorer før sommeren
Les også
AMD Bulldozer: forvent 16 kjerner
Les også
AMD topper
Les også
Gartner friskmelder prosessorutviklingen
Les også
AMD-prosessor klokket til 7 GHz
Les også
Phenom II X4 965 Black Edition
Les også
AMD reduserer TDP
Les også
AMD har en Vision!
Les også
Skred av Athlon II-prosessorer
Les også
Athlon II X4 935 kommer i år
Les også
Mer om AMD Fusion
annonse