Til hovedinnhold

Årets Linux-fest

I løpet av de siste par ukene, og i ukene som kommer blir det lansering av nye versjoner av GNU/Linux distroer på rekke og rad. Den mest kjente distroen for mannen i gata, Ubuntu, kommer i ny versjon om bare tre dager. 29. oktober braker det løs for Ubuntu 9.10, Karmic Koala, og naturligvis skal dette feires.

Fest for å feire dette er planlagt i både Bergen, Oslo, Tromsø, Grimstad, Gjøvik, Kristiansand og Trondheim. Festene i Oslo og Tromsø er bekreftet og spikret i stein, mens de andre festene fortsatt er i planleggingsstadiet.

Festen i Oslo foregår naturligvis på selve lanseringsdagen, 29. oktober, og foreløpig består programmet av foredrag, installasjonshjelp, Ubuntu Jam, Karmic Koala demoer, Foosball turnament og pizza og cola, Ubuntu cola må man nesten regne med. Tid og sted for festen er foreløpig ikke kunngjort, men en pressemelding skal være på vei.

Miljøet ønsker også å spesifisere at festen på ingen måte er utelukkende for brukere og tilhengere av Ubuntu. En rekke distroer lanserer nye versjoner i disse tider, og her skal alt feires. Du er selvsagt hjertelig velkommen helt uavhengig av hvilken distro du foretrekker. Her er det fri programvare som skal feires.

Er du interessert i fri programvare, men føler at installasjonsterskelen er for høy, er en slik lanseringsfest et ypperlig sted å få hjelp og bli en del av miljøet. Samtidig skal det nevnes at studentforeninger på flere norske universitet har installasjonsfester for GNU/Linux flere ganger i året. Også slike er et ypperlig sted å få hjelp, og når Karmic Koala er ute må man regne med at flere slike installasjonsfester er like om hjørnet.

Undertegnede skal forsøke å være tilstede på festen i Oslo og vil komme tilbake med en rapport derfra. Husk at dette også er et ypperlig sted å møte andre GNU/Linux-entusiaster i ditt lokalmiljø, og bli informert om andre GNU/Linux arrangementer der hvor du bor. Ønsker du mer informasjon om disse festene, eller om Ubuntu-arrangementer i Norge generelt anbefales du å melde deg på denne epost-listen. Her på forumet finnes det også en egen tråd angående disse festene.

God fest!

Oppdatering

Nærmere informasjon om de ulike festene:

Bergen: BLUG har sitt vanlige "Last Thursday"-møte, der ubuntister er hjertelig velkomen. Dette holdes ved Auditorium PI, Matematisk institutt, Autogårdenunstarred kl 19. Etter dette blir det fagøl og annet sosialt. Se mer her.

Oslo: Godt sponset av FreeCode med Pizza+Cola og Redpill-Linpro som stiller opp med egne lokaler holdes festen i 6. etasje i Vitaminveien 1A på Storo fra kl. 17.00. Der holdes det installasjons-hjelp, foredrag, Karmic demoer og foosball.

Tromsø: Tromsø Dataklubb og TOSLUG inviterer til fest i lokalene til lokalene til Driv (2.etasje). For flere detaljer se her.

Trondheim: Programvareverkstedet ved NTNU holder Lanseringsfest for Ubuntu 9.10. Stedet er som vanlig PVV, altså rom 226/229 i Sentralbygg II. Brus og potetløv vil bli servert. Karmic Koala vil være tilgjengelig via netboot og på CD, og det blir mulig å få hjelp til å installere. Flere detaljer her.

Flere andre lokale GNU/Linux brukergrupper oppfordrer folk til å ta kontakt. Installasjonshjelparrangement vil organiseres ved forespørsel:
HiGLUG i Gjøvik
GLUG i Grimstad

Mer om
annonse