Tek.no

Nyhet

Vi oppsummerer Linux-uken 43-09

23 Okt 2009 13:50

Introduksjon

Vi GNU/Linux-skribenter skal forsøke oss på en ny ukentlig spalte her på hardware.no. Tanken bak spalten er å gi brukerne av GNU/Linux og fri programvare en litt lengre og spennende artikkel å lese over helgen.

Innholdet vil nok variere noe fra uke til uke, men nyheter innen programvare, spill og generelle nyheter som omhandler åpen kildekode vil vektlegges. Ellers vil vi komme med alt fra tips og triks, små grep som kan gjøre livet foran skjermen enklere, nyttige tråder på forumet, til tips for dem som virkelig ønsker å effektivisere bruken av datamaskinen.

Stor takk til alle som har kommet med positive og konstruktive tilbakemeldingene, og for alle tips til nyheter og hendelser vi har fått.

Vi ønsker å høre fra dere. Hva ønsker du vi skal skrive om? Hva vil du ha mer av? Er det et spesielt tema du ønsker at vi skal skrive om? Har du tips til nyheter vi bør få med oss? Fortell oss hva du syns i kommentarfeltet nedenfor.

Først en liten annonsering:

Ubuntu er snart ute, og lanseringsfester vil bli hold forskjellige steder i landet. På Ubuntu Norge sin hjemmeside skriver huayra at det ser ut til at de skal holde fest på følgende steder: Bergen, Oslo, Tromsø, og kanskje i Grimstad.

Festen i Oslo kommer til å bli holdt 29. oktober, klokkeslett og sted vil bli oppdatert så snart mer informasjon er tilgjengelig. På programmet står det oppført følgende: noen foredrag, hjelp til installasjon, Ubuntu Jam, Karmic Koala-demoer, Foosball Tournament, pizza og cola. Det vurderes også å samkjøre lanseringsfesten med et par andre distribusjoner.

Mer kan leses her, her og her.

Diskusjon.no har også sin egen tråd her for de som er nysgjerrige eller vurderer å ta en tur.

(kilde: ubuntu.no)

Tidligere utgaver av spalten

For de som ikke har lest de tidligere utgavene, tar vi her med lenker til tidligere spalter. For de som leter etter en spesifikk ting nevnes hovedelementene i de tidligere spaltene.

  1. Uke 42: Spilltips: X-moto, Terminaltips: Forandre informasjon og farger i prompt
  2. Uke 41: Spilltips: Super Tux, Terminaltips: Alias

Les også