Roboter kan overta byggingen av iPhone 6

Foxconn forbereder seg på gigantordre fra Apple.

Verdens største elektronikkprodusent, Foxconn, har blitt synonymt med produksjon av Apple-produkter. De har allerede over én million ansatte i sine fabrikker, men det er ikke nok når iPhone 6 skal settes i produksjon. I tillegg til ansettelser av mennesker jobbes det også med utvikling av roboter.

Ti tusen roboter

En armé bestående av rundt ti tusen roboter skal ifølge bgr.com få unna tretti tusen enheter hver per år. Det gir en teoretisk kapasitet på tre hundre millioner enheter. Robotene bygges primært for konstruksjon av Apple-produkter.

Stykkprisen blir mellom 20 000 og 25 000 amerikanske dollar, eller mellom 120 000 og 150 000 norske kroner.

Kan erstatte mennesker

Det er foreløpig uklart hvorvidt robotene er i stand til å bygge komplette iPhone 6- mobiler på egenhånd, eller om mennesker fortsatt må håndtere deler av prosessen. Imidlertid spekulerer appleinsider.com i om dette kan være en måte å komme seg unna utfordringer med arbeiderrettigheter, overtidsjobbing og produksjonsstans, som Foxconn har slitt med tidligere.

På kort sikt er det uansett ansettelser av både mennesker og maskiner som gjelder. Kilder med nær kjennskap til Apples produksjonslinjer har tidligere meldt om at Foxconn ansetter 100 000 arbeidere for å møte den ventede etterspørselen av iPhone 6. Det tilsvarer en økning i kapasiteten på 10 prosent. I tillegg kommer robotenes bidrag.

Les også: Slik skal Apple bli mer ansvarlige

(Kilder: appleinsider.com, bgr.com)

Les også
Apple forbyr to skadelige kjemikalier i sine fabrikker
Les også
—Apple forbereder tidenes største iPhone-lansering
Les også
– iPhone er ikke noen sikkerhetstrussel
Les også
iWatch, større iPhone, ny Apple TV og iPad Air 2
Les også
Dette kan være iPhone 6
Les også
Fem ting Android-telefoner gjør bedre enn iPhone
annonse